15 / 05 / 2024

Ülkeye giren parayla yatırım yapmak yerine lale devri yaşandı!

Ülkeye giren parayla yatırım yapmak yerine lale devri yaşandı!

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, "İYİ Parti'nin Hazine Bakanı adayıyım. Henüz kesinleşen bir şey yok. Ben bir bakanlığa adayım. Sonuçta ekonomi ile alakalı birçok bakanlık olacak. Kötü idare edilen ekonomiyi ayağa kaldırmak zorundayız" ifadelerini kullandı



İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, Habertürk'te Kürşad Oğuz'un sorularını yanıtladı. Yılmaz ekonomi ile ilgili bir bakanlığa aday olduğunu belirten Yılmaz, hükümetin ekonomiyi kötü yönettiğini belirterek, “Geçmişte bu ülkeye yabancı sermaye geldi ama kalıcı yatırım yerine lale devri yaşanması için harcandı” dedi.

Prof. Yılmaz’ın açıklamaları şöyle: “Ortada ittifakın yaptığı bir protokol var. Her parti kabineye aday verecek. İYİ Parti'nin Hazine Bakanı adayıyım. Ama kesinleşmiş bir şey yok. Sayın Akşener'in açıklaması sonrası ittifakta konuşuldu. Ben sadece bir bakanlığa adayım. Ekonomi ile ilgili birçok bakanlık olacak. Sonuçta kaliteli, liyakatli ve uyumlu bir takım oluşturmak gerekli. Böyle bir ekip kurulması için araştırma yaptım. Bazı isimlere 'takımda yer almak ister misiniz' diye sordum. Kamuda çalışan arkadaşlarımız da var ancak onlarla konuşmadım. Bazı isimler AK Parti tarafından görevinden alınmış veya sürgüne yollanmış. Bir çok vatansever, Atatürkçü bürokrat harcandı. Liyakatli kadrolarla takımın iyi çalışabilmesi için her mevkiye en iyisini almak lazım.”

 Ülkeye giren parayla yatırım yapmak yerine lale devri yaşandı!

MERKEZ BANKASINA TECRÜBELİ İSİM ŞART

Merkez Bankası başkanlığına bu işi hiç yapmamış insanların olmasını uygun görmediğini belirten Yılmaz şunları söyledi: “Genel başkanların benim önereceğim insanlar üzerinde herhangi bir çekincelerinin olacağını sanmıyorum. Bunlar pırıl pırıl Türkiye'ye geçmişte hizmet etmiş kadrolar. Bir çok isim maalesef görevini bırakmak zorunda kalmış, özel sektöre, akademiye geçmiş; hatta yurt dışına gitmiş. Bunların hepsini kazanacağız. Mesela Merkez Bankası başkanlığına bu işi hiç yapmamış insanların olmasını çok uygun görmüyorum. Daha önce orada çalışan isim olmalı.”

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön