21 / 05 / 2024

Ulukentliler yatırım istiyor!

Ulukentliler yatırım istiyor!

Asfaltlanmadığı için köstebek yuvasına dönen mahallenin yollarının köy yollarını aratmadığını söyleyen vatandaşlar “Büyükşehir ve Menemen Belediyesi Ulukent’i yok sayıyor” dedi




İzmir'in ilçesi olmayı bekleyen Ulukent, hizmetten yoksun haliyle adeta köye döndü. Aylardır asfaltlanmayan sokaklar köstebek yuvası haline gelirken, daha önce belediye binası olarak kullanılan ve şu anda ise düğün salonu olan binanın önündeki Atatürk büstünün hali yürek burktu. Ulukent Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Yıldız, "Bizler Ulukent'in ilçe olmasını isterken, köye dönüştü. Halimiz içler acısı" dedi. 


Ulukent'te sokakların aylardır asfaltlanmadığını ve yağan yağmurlarla birlikte yollardaki çukurların göle döndüğünü belirten Yıldız, "Benim de bir zamanlar belediye başkan vekilliği, meclis üyeliği yaptığım Ulukent, belediye feshedildikten sonra ilgisizliğe terk edildi. Ulukent'in hali içler acısı durumda. Hiçbir hizmet alamıyor" dedi. 


Hizmetlerden faydalanamıyoruz 


Altyapı çalışmaları için 6 ay önce kazılan yolların bir daha aslfatlanmadığını ve aktarmalı sistem nedeniyle otobüslerin Ulukent'e girmediğini belirten Yıldız, "Hiçbir hizmetten faydalanamıyoruz.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi ve Menemen Belediyesi Ulukent'i yok sayıyor. Otobüs yok. İZBAN istasyonuna kadar vatandaşlar yürümek zorunda kalıyor" dedi. 




Yeni Asır


Geri Dön