06 / 05 / 2024

Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı'nı 150 bin kişi ziyaret etti!

Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı'nı 150 bin kişi ziyaret etti!

CNR EXPO’da 12'ncisi yapılan dünyanın en büyük 2'nci mobilya fuarı İMOB, 31 Ocak'ta tamamlandı. Fuarı, 30 bin yabancı ziyaret ederken, İranlıların en çok ilgi gösterenlerden biri olması mobilyacıları sevindirdi.



Dünyanın en önemli 2'nci mobilya fuarı olan İMOB (Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı), 26 Ocak'ta 12. kez kapılarını açtı. 31 Ocak pazar gününe kadar CNR EXPO'da, süren fuara 524 firma katıldı. İMOB fuarını en çok ziyaret edenler arasında ise ülkelerinde Türk mobilyasına büyük rağbet gösteren İranlıların da olması mobilyacıları sevindirdi. Türk mobilyasının dünyadaki önemli temsilcilerinden Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği (MOBSAD), 9 yıldır yer aldığı fuara, bu sene 40 üyesiyle katıldı. MOBSAD fuarda, 5. Hall içinde 11 bin metrekarelik alanda yer aldı.


150 BİN ZİYARETÇİ

İlk kez bu sene, ambargonun kalkmasıyla fuara en çok katılım gösteren ilk 3 ülke arasına İran girdi. İMOB'da, her 100 yabancıdan 7'si İranlıydı. Geçen yıla göre İran ile olan iş hacimlerinde % 100 arttığını belirten MOBSAD Başkanı Adnan Bostan, fuara 30 bini yabancı toplamda 150 bin ziyaretçinin geldiğini belirtti.


Yeni Şafak



Haber Yeni Akit Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


CNR EXPO Yeşilköy'de düzenlenen ve küresel mobilya sektörünün buluşma adresi CNR İMOB-12.Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı tamamlandı. Mobilya sektörünün öncü 524 üretici ve ihracatçı firmasının katılımı ile gerçekleştirilen fuar, 11 salonda, 150 bin mertekare alanda düzenlendi. Dünyanın 2'inci büyük, Türkiye'nin ise en büyük fuarı olan CNR İMOB, 12'inci yılında katılımcı firma ve ziyaretçi sayısı ile kendi rekorunu kırdı. 6 gün boyunca açık kalan CNR İMOB Fuarı'nı 114 ülkeden 32.784'ü yabancı olmak üzere, toplam 148 bin 221 ziyaretçinin adresi oldu. CNR İMOB'a Çin, Almanya, İran, İngiltere, İsrail, İsviçre, İspanya, İtalya, Katar, Suudi Arabistan, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Umman, Ürdün başta olmak üzere 32 ülkeden çok sayıda alım heyeti geldi.



Yeni Akit


Geri Dön