03 / 05 / 2024

Ümit Uysal: Felez sorununu çözeceğiz!

Ümit Uysal: Felez sorununu çözeceğiz!

Ümit Uysal, "Öncelikle Muratpaşa halkının denizle buluşmasını engelleyen falez sorununu çözmek istiyoruz. Yani Muratpaşalılar özel bir proje İle denizle buluşacak. Yine falezlerin aydınlatılması konusunu da gündemimize aldık. " dedi.



"Süleyman Evcilmen'e haksızlık yapılmadı. Belki süreç daha şık yönetilebilirdi. Ancak Evcilmen'e kesinlikle haksızlık yapılmadı kendisi hizmet süresini tamamladı." 


BAŞKANLAR OLMALI 

Gençlik bizim geleceğimiz. Artık paten kayan, bisiklete binen insanlar meclis üyesi belediye başkanı olmalı. Biz bu arkadaşlarımızı hep destekleyeceğiz. sizi bu noktaya çekti? 

Partimiz bir karar verdi biz de bu karara heyecanla karşılık verdik. Siyaseti topluma hizmet etmek amacı ile yaparsınız. Bana da böyle bir şans verildi. Ben bu görevden dolayı onur duyuyorum. 


ADAYLIĞIMI KESKİN DEN ÖĞRENDİM 

¦ Adaylığınızı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan mı öğrendiniz? 

Hayır. Bana süreci ilk aktaran Adnan Keskin Bey oldu 


¦ Sultan Yeğen'in adaylığı ile başlayıp Devrim Kök, Ömer Melli gibi isimleri içine çeken tartışma sizi rahatsız etmedi mi? 

Biz hiç tartışma yaşanmayan partilerden olmak istemeyiz. 

CHP demokratik, özgürlüklere önem veren bir parti. Böyle bir yapı içinde elbette tartışmalar olacak. 

Bazen bu tartışmaların dozu kaçabiliyor. Ancak bu tartışma tümüyle geride kaldı. 


¦ Bu sadece Evcilmen için mi böyle? 

Biz kendisinin hizmetlerine her zaman teşekkür ettik. Açıklamalarımda genel anlayışı ifade ediyorum. Artık eğitimli, genç, inisiyatif almak isteyen bir nüfus var. Herkes değişir. Bu çok olağan bir durum. 

Belki süreçler yönetilirken ara ara nazik davranılmayabiliniyordur. Bunlar olabilir. 

Bakın gelişmiş Avrupa toplumlarına hizmet süresi 2 dönemi Deniz Baykal ve ekibinin aleyhinizde çalıştığı iddiaları hep sıcak tutuluyor. 

Gerçekten böyle bir tavır var mı? 

Adaylık açıklamamdan sonra Deniz Beyle hiç görüşmedim. Ne kendisi ne de yanındaki vekil arkadaşlanmız beni aramadı. II kongresinden bu yana bu arkadaşlarımızın örgüt ile birleşmeme, tebrik etmeme, aynı ortam içinde olmama gibi bir tavrı var. 

Buna rağmen kendilerinin bizim aleyhimizde çalıştıklarını düşünmüyorum. Biz seçim çalışmalarına katılmalarını da bekliyoruz. 

geçmez. 


2 DÖNEM FAZLASI SIKICI OLUR 

¦ Peki, siz 2 dönemden fazla başkanlık yapmam diyebiliyor musunuz? 

Bunu böyle savruk bir iddia olarak atmak istemem. Ancak projelere dayalı


 İÇİMİZDE KÜSLÜK YOK 

¦ Parti içinde hiç küskün yok mu? 

Ankara'dan Antalya'ya dönüşümüzde binlerce partili bizi coşkuyla karşıladı. Bu kalabalığın içinde Sultan Yeğen başta olmak üzere aday adayı olan arkadaşlanmız da yer aldı. Bu mutluluk verici bir şey. 


¦ Sultan Hanımın adaylıktan çekilmesi sürecinde son derece zorlanıldığı iddialanna ne diyorsunuz? 

Biz bu tartışmayı kendi içimizde noktaladık. Elbette parti içinde bazı değerlendirmeler yapılabilir. Ancak asıl önemli olan CHP örgütlerinin mevcut adaylar etrafında kenetlenmiş olmasıdır. 


TARTIŞMA DOZUNDA KALMALIYDI 

¦ Barışla da bitse bu tartışmaların seçmeni rahatsız ettiği biliniyor. Sizce süreçte hiç mi yanlış yapılmadı? 

Gönül isterdi ki tartışmalar daha erken noktalansın, biraz daha dozunda kalsın. 

Samnm biraz fazla oldu. Ama hemen toparlandık ve bütünleştik. Seçmende bunun farkında. 

¦ En fazla tartışılan konulardan biri de son dakika adaylıktan diskalifiye edilen Süleyman Evcilmen'e haksızlık, vefasızlık yapıldığı. Sizce de böyle mi oldu? 

Belki süreç daha şık yönetilebilirdi. 

Ancak Türkiye genelinde partimiz yeni bir siyaset anlayışı ortaya koymak istiyor. Çok uzun yıllarını görevde geçirmiş arkadaşlarımız yerini yeni arkadaşlanmıza bırakıyor. 

Bu bir haksızlık sayılmaz. Bence çok doğal bir tavır. 


EVCİLMEN'E HAKSIZLIK YAPILMADI 

¦ Neden doğal? 

Bakın; Toplum değişiyor. Hiçbir şey aym kalmıyor. Seçmenin yaşı, üslup, içerik kısacası siyaset yeniden yapılandırılıyor. 

bir belediyecilik ortaya koymak isteyen bunu iki dönemde hayata geçiremiyorsa o projeler hiç hayata geçmeyecek demektir. Ben 2 dönemden soma tekrar görev isteyeceğimi zannetmiyorum. Zaten sıkıcı da olur. Sonrasmda ısrar etmemin bir gereği yok. Prensip olarak bunu böyle düşünmek gerekir. 


¦ Geçen seçimde CHP'nin Muratpaşa'daki oy oram yüzde 56.7 olarak kayıtlara geçmiş sizin hedefiniz ne? 

Hedefimizde yüzde 60 var. Ancak elbette son söz vatandaşımızın. Vatandaşın tercihleri üzerinden çok fazla hesap yapamazsınız. 


ÖNCELİĞİMİZ KAMU YARARI 

¦ Özellikle Kırcamü konusu ve rant söylemleri sürekli sıcak tutuluyor. Sizin bu bölgede nasıl bir yönetiminiz olacak? 

Prensiplerinden asla taviz vermeyen bir yönetim anlayışı ile hareket edeceğiz. 

İnsanların bu bölgede para kazanıp kazanmamaları bizim konumuz değil. Biz kamu yaranna bakanz. Bizim mükellefiyetimiz düzgün bir şehir yaratmak. Suistimallere göz yummadan halkın mutlu olduğu çalışmaların her zaman arkasında olacağız. 

¦ Halka kapınız açık olacak mı? 

Şunu açıkça ve net olarak ifade ediyorum; hiçbir vatandaşımız Muratpaşa Belediyesi'nin kapısından dönmeyecek. 


AKAYDIN TERCİH EDİLECEK 

¦ Diyelim Muratpaşa'da başanlı oldunuz fakat Büyükşehir'e AK Partili bir isim geldi. Bu sizin çalışmalarınızı etkiler mi? 

CHP'li bir Büyükşehir ile çok daha uyumlu ve çok daha rahat çalışırım. 

Haddim olmayarak Antalyalıların Mustafa Akaydın'ı tercih edeceğini düşünüyorum. 

Ancak tersi bir durum söz konusu olursa çalışmalarımızın etkilenmemesi için önlemlerimizi alırız. 


OYLAR BÖLÜNMEZ 

¦ Diğer bir tartışmada Evcilmen'in oyları böleceği, bu bölünmenin de en fazla CHP*yi etkileyeceği yönünde. 

Muratpaşalı seçmen eğitimli ve karar verme yetisi çok guçlu. 

Bu yapıya bakıldığında oyların bölüneceğini düşünmüyorum Çünkü Türkiye'nin içinden geçmekte olduğu sıkıntılı sürecin en fazla farkında olan Muratpaşa seçmeni. 


¦ Evcilmen 20-25 bin oy aürsa AK Parti Muratpaşa'yı kazanır iddiası gerçekçi mi? 

Halkımızın iradesi üzerinden böyle hesaplar yapmak hoş değil. Muratpaşa'da açıkçası AKP'nin şansı olduğunu düşünmüyorum. Bana göre AKP guvenilirliliğini yitirmiştir. Bu tavırda sandıkta ortaya çıkacaktır. 


HERKESİ TEBRİK EDERİM 

¦ Seçimi Süleyman Evcilmen kazanırsa kendisini tebrik eder misiniz? 

Elbette tebrik ederim. Hatta sadece Evcilmen'i değil, kim başkan olursa gayet medeni biçimde başarı dileklerimi sunanm. Tabii şöyle bir nokta var; Biz halkımızın takdirim CHP'den yana koyacağım düşünüyoruz. 



PROJELERİ •l Öncelikle Muratpaşa halkının denizle buluşmasını engelleyen falez sorununu çözmek istiyoruz. Yani Muratpaşalılar özel bir proje İle denizle buluşacak. Yine falezlerin aydınlatılması konusunu da gündemimize aldık. 

 Kırcamil'nde spor tesisleri, prestijli caddeler oluşturacağız. Geçmişin bütün tatsız tecrübelerini sileceğiz. 

: Balbey ve Haşimişcan Mahallesi nde 1/1000'lik planlar yapacağız. Buraları Kalaeiçl İle entegre ederek işleteceğiz. Bu alanlar mutlaka turizmle, kentle bütünleştirilecek. 


•  TOKİ  uygulamalarını İnsafına bırakmadan kentsel dönüşüm başlayacak. Yerinde kentsel dönüşümle yaşlı bina sorunu çözüme kavuşacak. 

I Muratpaşa mutlaka dogalgazla buluşturulacak. Geçmişte yeterince hizmet alamamış mahallelerimiz var. Yolu, kaldırımı, parkı bulunmayan mahallerlmize şehircilik standartları getireceğiz. 


HALKA GÜVEN VERİLMELİ 

¦ Sizce bir belediye başkanının asli görevleri neler? 

Belediye başkanı şehrin eminidir. Herkesin güvendiği, yardım istediği, toplum merkezli yaşayan, 24 saatini vatandaşı için harcayan kişidir. Ve o kişi güven ve gönül bağıyla halkına bağlanmalıdır. Bunu yapan kamu yöneticisi her zaman başanlı olur.karşı ön yargım yok. 

Fakat kendisinin geçmişte yaptığı uygulamalann birçoğunu tasvip etmiyorum. Yaptığı birçok icraat kente zarar vermiştir. 

Bunların başında da raylı sistem geliyor. 


¦ Menderes Bey de Antalyalı siz de. Bu yerel bir siyasetçi için avantaj mı? 

Ben Antalyalı, Yörük kökenli olmaktan mutluyum. Ancak Antalya çok geniş yorumlanmalı. Türkiye'nin en fazla göç alan bir ilinde bakış açınızı geniş tutmalısınız. Ekonomik veya başka nedenlerle bu kente gelen insanları dışlayamazsmız. 

Bunu yapmazsanız kentlilik bilinci oluşmaz. Antalyalı veya başka bir kentli olmayı siyaset malzemesi olarak kullanmak toplumu aynştırmak anlamına gelir. 


¦ Rakibiniz AK Parti adayı Cihan Bulut'u tanıyor musunuz? 

Evet. Müvekilimdir. iyi bir insandır. 


Hürriyet Akdeniz


Geri Dön