07 / 05 / 2024

Ümraniye-Göztepe Metrosu'nda hak edişler ödenmedi! Metro inşaatı durduruldu!

Ümraniye-Göztepe Metrosu'nda hak edişler ödenmedi! Metro inşaatı durduruldu!

Ümraniye-Göztepe Metrosu'nda firmalara ödemelerin yapılmaması sebebiyle inşaat durduruldu. 



3 şirketin ortaklığıyla 2017'de başlanan metronun inşası, İBB yönetiminin CHP'ye geçtiği 2019 yılından sonra yurt dışından alınan krediyle yapılacaktı. 3 senede yüzde 38 seviyesinde tamamlanabilen projede, yüklenici firmaların ödemelerinin yapılmaamsı sebebiyle firmalar inşaatı durdurdu. 

Ümraniye-Göztepe Metrosu nda hak edişler ödenmedi! Metro inşaatı durduruldu!

AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Maliki Ejder Batur, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu'nun inşasının durmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Batur, “Bizim dönemimizde başlanıp epey mesafe alınmış bir projeydi. Netice itibariyle İBB çok övündüğü metro inşaatlarında da dökülmeye başladı" diye konuştu ve metro hatlarına bulunan finansmanların anlatıla anlatıla bitirilemediğini ancak gelinen durumda sonucun ortada olduğunu dile getirdi. 

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; günde 35 bin yolcu taşınması planlanan metro hattı, 2023'de Ataşehir’de hizmete sunulacak olan İstanbul Finans Merkezi’nin de içinde yer aldığı 11 istasyondan meydana geliyor. Metro hattı ile Ümraniye-Göztepe arası 26 dakikaya inecek. 

İstanbullulara müjde! Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattının yüzde 98'i tamamlandı!

Halkalı-İstanbul Havalimanı metrosunun yüzde 87'si tamam!

İstanbullular dikkat! Metro hatlarında son durum ne?


Geri Dön