01 / 05 / 2024

Ümraniye Nevzat Ayaz Lisesi'nin yıkım kararı var ama öğrenim devam ediyor!

Ümraniye Nevzat Ayaz Lisesi'nin yıkım kararı var ama öğrenim devam ediyor!

Ümraniye'deki Nevzat Ayaz Lisesi'nde, üç yıldır yıkım kararı olmasına rağmen eğitim öğretime devam ettiği ortaya çıktı. Öğrenciler ve velileri bir an önce yeni bir okul yapılmasını istiyor



Ümraniye İnkılap Mahallesi'nde bulunan Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi'nde öğrenim gören yaklaşık 600 öğrenci ve öğretmen kadrosu ölüm korkusu yaşıyor. 1984 yılında 2 katlı olarak inşa edilen, daha sonra lise ihtiyacı nedeniyle 4 kata çıkarılan okulda alarm zili çalıyor. Geçirdiği depremlerin de etkisiyle duvarlarında çatlaklar oluşan lise binası hakkında İstanbul İl Özel İdaresi tarafından 3 yıl önce yıkım kararı alındı.

Aradan geçen 3 yıla rağmen hiçbir yetkilinin yıkımla ilgili bir girişimde bulunmadığı öğrenildi. Eğitim-Sen okul temsilcisi Sema Uyanık, okulla ilgili olarak alınan yıkım kararını gösteren raporun İl Özel İdaresi'nde bulunduğunu söyledi. Uyanık, "Okulda çatlaklar var. Bir an önce gereği yapılmalı" dedi. Okul öğrencileri ise, sürekli okulun yıkılacağı korkusu yaşadıklarını söyledi. Binanın dış duvarlarında sıvalar dökülürken, bazı yerlerde çatlaklar meydana geldi. Okulun ikinci katında çekilen fotoğraflardaki kalın çatlaklar dikkat çekti. Okul yönetimi de öğrenciler gibi kaderine terk edilen okul hakkında ilgililerin harekete geçmesini bekliyor.

ERDOĞAN YAPIK/Sabah


Geri Dön