06 / 05 / 2024

Ümraniye'deki riskli binalar yıkılıyor!

Ümraniye'deki riskli binalar yıkılıyor!

Türkiye'deki depremler sonrası riskli binaların dönüşüm süreci Ümraniye'de de başladı. Yasal süresi dolan riskli binaların yıkımına başlandı.



GÜNDEMİMİZ KENTSEL DÖNÜŞÜM!

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, gündemlerinin yine kentsel dönüşüm, riskli binalarla alakalı gündemin devam ettiğini belirtti. Yıldırım göreve geldiğinden beri yani yaklaşık 4 yıldır Ümraniye’de 650’ye yakın riskli binayı yıktıklarını ve yeniden yapılmasını sağladıklarını açıkladı.

Şimdi de İnkılap Mahallesi’ndeki eski ve riskli bir binanın yıkımında olduklarını bundan sonra da Sayın Cumhurbaşkanının açıkladığı, Murat Kurum Bey’in de daima söylediği İstanbul’da 99 öncesi yapılmış riskli binaların kentsel dönüşümü için yarısı devletimizden yarısı da vatandaşımızdan olan ‘Yarısı Bizden’ kampanyasını uygulayacaklarını ifade etti. 

Devletin vatandaşlara bu kampanya bağlamında ihtiyaç kredisi imkanı da verdiğini hatırlatan Yıldırım, "Bu imkan bence bir devrim. Hiçbir devlet bu imkanı sağlayamaz. Muazzam bir teveccüh var, vatandaşlarımız e-devlet üzerinden başvurularını yapıyor "dedi.

Sonraki şartları belediyelerle ve bakanlıkla birlikte hareket edip, TOKİ üzerinden bu binaları tekrar inşa edeceklerini bu imkanı kaçırmamaları gerektiğini vurguladı.

Ümraniyemizdeki binaların yüzde 65-68 arası yenilendiğini belirten Yıldırım,  “1999 yılından sonra yapılan binaların depreme dayanıklılığı belli. Bizim 2B arazilerinde kentsel dönüşümümüz var; o da 150-200 bin insanımızı ilgilendiriyor. Onların çalışmaları bir taraftan devam ediyor" diye kaydetti.

Bu çalışma ise 99 depreminden önce yapılmış ruhsatlı binaların yeniden inşası olduğuna dikkat çeken Yıldırım "Vatandaşlarımız ‘Yarısı Bizden’ projesine mutlaka katılsın. Hem TOKİ, hem bakanlığımız hem belediyemiz vatandaşlarımızın önceliğine yani 3’te 2 çoğunluğu sağlamalarına göre beraberce mukavele yapacağız. Mukavelelerden hiçbir ücret alınmayacak; taşınma yardımı, kira desteği yapılacak. 14 Mayıs’tan sonra bu işlerin üstünden hızlı bir şekilde geleceğiz.” dedi.


Geri Dön