17 / 07 / 2024

Ümraniye'ye metro müjdesi

Ümraniye'ye metro müjdesi

Başkan Topbaş, "İstanbul'da 618 kilometre raylı sistem programladık, bunu bitirdiğimizde şehrin her yerine metroyla gidilebilecek." dedi.




İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Ümraniye Seçim Koordinasyon Merkezi'ni açtı. Cuma Namazı'nın ardından da vatandaşlarla sohbet etti ve esnaf ziyaretinde bulundu. Ümraniyelilere karanfil dağıtan Başkan Topbaş'ın gezisinde Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Ümraniye AK Parti Teşkilatı da yer aldı.

Ümraniye Artvinliler Derneği'ni de ziyaret eden Başkan Kadir Topbaş, basın mensuplarına kendi köyünden fotoğraflar gösterdi ve Artvin'in yöresel yemeklerinden cağ kebabı ile dut pekmezi yedi. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Kadir Topbaş, daha sonra İMES Sanayi Sitesi'ne geçerek sanayicilerle buluştu.

Ümraniye metro projeleriyle ihya olacak...

Toplantıda sanayicilere hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İMES Sanayi Sitesi'nin su, atıksu, yağmursuyu kanallarının yenilendiğini ve siteye doğalgaz getirildiğini hatırlatarak, Ümraniye'ye getirecekleri metro projelerinden bahsetti. Üsküdar-Altunizade-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı, Dudulu-Bostancı Metro Hattı, Ataşehir-Ümreniye Metro Hattı ve Kadıköy-Sultanbeyli Metro Hattı ile bölgede raylı sistemin ulaşmadığı yer kalmayacağını vurgulayan Başkan Kadir Topbaş, parası hazır olan Üsküdar-Altunizade-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın ihalesini bu yıl yapacaklarını müjdeledi. Başkan Topbaş, "İstanbul'da 618 kilometre raylı sistem programladık, bunu bitirdiğimizde şehrin her yerine metroyla gidilebilecek. Birbirine ve Marmaray'a entegre olan bu metro hatları tamamlandığında Ümraniye'den Üsküdar'a, Kartal'a, ister Avrupa yakasında istediğiniz noktaya metroyla gidebileceksiniz. Kimse artık arabasını kullanmayacak,hızlı ve modern toplu taşım araçlarımızı kullanacak. Sanayicilerimiz İMES ve MODAKO'daki esnafımız da işlerine metroyla gidip gelecek" diye konuştu.

"Bu şehirdeki gelişmeye bakan bizi görüyor..."

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ile çok uyumlu çalışarak 5 yılda ilçeye çok önemli yatırımlar yaptıklarını kaydeden Kadir Topbaş, şöyle konuştu; "İstanbul'da ve Ümraniye'de bugüne kadar görülmeyen yatırım hamlesine girdik. Bu yatırım hamlesi milletimizin başına konan bir talih kuşu gibi... 2010 Avrupa Kültür Başkenti olacak bu şehrin böyle güzel günlere gelmesinden bahtiyarız. Ümraniye'yi daha medeni bir ilçe yapmak adına alt yapı yatırımlarını tamamlarken, diğer taraftan da kültür, sanat ve sporla buluşturuyoruz. Ümraniye şehir oldu bu dönem. Arazi değerleri kat kat arttı. Ümraniye'ye bakış değişti. Bize yetkiyi verdiniz ve kaynaklarımızı doğru kullanarak bunu sizlerle başardık. Bunu bize bu yetkiye veren sizler başardınız. Öte yandan, 5 yılda 25 milyar TL yatırım yaptık. Sadece Ümraniye'ye bugüne kadar yaptıklarımız 580 milyon TL. Ulaşıma ise 12 milyar TL yatırım yaptık. Metroları, metrobüsü ve bitirdiğimiz 189 kavşak ve yol düzenlemesi ile yaptığımız 302 kilometre yolu görüyorsunuz. İlçe ve beldelere ise 20 milyar TL yatırım yaptık. Bizim işimiz hizmet üretmek, bu şehri dünyayla yarıştırmak. Bu şehri çok daha güzel hale getirmek, bütün arzumuz bu... Deniz Taksi'ye bakan bizi görüyor. Metrobüse bakan bizi görüyor. Metroya bakan bizi görüyor. Bu şehre kattığımız her şeye bakan bu şehirde yaşayarak bizi görüyor."

Belediyenin borcu 1 milyar 534 bin dolar



Konuşmasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin toplam borcunun sadece 1 milyar 534 bin dolar olduğunu açıklayan Başkan Kadir Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; "Beş yılda böyle bir yatırım görmeyen bu şehrin belediyesinin toplam borcu sadece bu kadar. İstanbul Büyükşehir belediyesi olarak borcumuzun tamamı 1 milyar 534 milyon dolar. Bunların yarısı iç, yarısı dış borç. Ödeme tarihi de 2018 ve 2023. Müteahhitlere de ayrıca borcumuz var, onları zamanı gelince ödüyoruz. Ali Müfit Gürtüna `ben hiç bir şey satmadım, korudum' diyor. O dönem ben Beyoğlu Belediye Başkanıydım ve Büyükşehir Belediyesi'nde meclis üyesiydim. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nden kaç defa bir yerler satma yetkisi istedi. Belediye Meclisi güvenmediğinden vermedi. Kaç defa borçlanma yetkisi istedi. Meclis yine güvenmediğinden yetki vermedi. Hiçbir yerde konuşmaya hakkı yok. Bana Belediye Meclisi o kadar büyük yetki verdi ki, ulaşımla ilgili tek başkan imzasıyla 1 milyar 575 bin euroluk kredi aldım. Avrupa Yatırım Bankası'ndan 700 bin euro kredi aldık. Alırken `AB'ye üye olmayan bir ülkeye verilen en büyük para' dediler. Öte yandan, ilk yıl bütçemizin gerçekleşmesi yüzde 93, ikinci yıl yüzde yüz, daha sonraki yıllar yüzde yüzdü. Bunu kamu kurumlarında asla göremezsiniz. Biz kendimizi böyle bir ahlakla yetiştirdik. Bu şehirde değişim yaşanıyorsa sebebi budur. Dönemimizde yaptığımız işler ortada. İnanıyorum ki 29 Mart Yerel Seçimleri'nde vatandaşlarımız elini vicdanına koyarak buna göre karar verecek."

Toplantıda konuşmaların ardından İMES Sanayi Sitesi Başkanı tarafından Başkan Topbaş'a Osmanlı motifleriyle süslenmiş bir sürahi hediye edildi. Erok Spor Kulübü Başkanı da Topbaş'a 1999 yılında Başbakan Erdoğan ile birlikte spor kulübünü ziyaretinde çekilen fotoğrafı ile o dönem kulübe yaptığı katkılardan dolayı vermeyi düşündükleri teşekkür plaketini takdim etti.

Geri Dön