28 / 04 / 2024

Umuttepe Kampüsü'nün yaya köprüsünde son tabliye yerleştirildi!

Umuttepe Kampüsü'nün yaya köprüsünde son tabliye yerleştirildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniveresitesi’nin B kapısı girişine öğrenciler için yaya köprüsü yapıyor. İnşası devam eden köprünün tabliyelerin montajı ise tamamlandı.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Umuttepe’de yer alan Kocaeli Üniveresitesi’nin B kapısı girişine öğrenciler için yaya köprüsü yapıyor. B kapısı önündeki ışıklardan karşıya geçmek zorunda olan öğrenciler, yaya köprüsü sayesinde beklemeden geçiş yapabilecek. Modern yaya köprüsü yürüyen merpenli ve engelli asansörlü olacak.

 

GÜVENLE KARŞIYA GEÇECEKLER


Çelik malzemeden imal edilen yaya köprüsünün köprü ayak yerleri imalatı ve taş duvar çalışmaları devam diyor. Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen projeyle öğrenciler, artık karşıdan karşıya güvenli bir şekilde geçecek.

 

TABLİYELERİN MONTAJI YAPILDI


Modern yaya köprüsünde tabliyelerin montajı tamamlandı. 50 metre uzunluğunda,  4 metre genişliğinde olan köprünün tabliyeleri 3 parça olarak monte edildi. Yapımının hızla devam ettiği KOÜ Umuttepe Yerleşkesi B kapısındaki yaya köprüsünde ince işçiliklerin yapımı başlayacak. Bu kapsamda yaya korkuluğu, zemin kaplaması, yürüyen merpen ve asansör montajı yapılacak. Ayrıca ince işlerin tamamlanmasının ardından çevre düzenlemesi yapılacak.



Manşet Kocaeli


Geri Dön