02 / 05 / 2024

Üniverite öğrencileri de kiralardan şikayetçi: Burs ücretleri kiraya bile yetmiyor!

Üniverite öğrencileri de kiralardan şikayetçi: Burs ücretleri kiraya bile yetmiyor!

Üniversite öğrencileri de ekonomik krizi derinden yaşıyor. Öğrenciler hem yüksek kira bedellerinden hem de yetersiz miktardaki burslardan şikayetçi.



Ekonomik krizi derinden hisseden üniversite öğrencileri, hem çalışıp hem de okumak zorunda oldukları için 2 bin liralık bursun yeterli olmadığını dile getiriyor.  İzmir  Bornova'da üniversite öğrencileri ekonomik zorluklar sebebiyle, başta barınma olacak şekilde yeme içme gibi pek çok temel ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma geldiklerine dikkat çekti. 

Geçim sıkıntısı çeken üniversiteliler,  okul ve kira masraflarını karşılayabilmek için okurken de çalışmak zorunda kaldıklarını dile getiriyor.

Üniverite öğrencileri de kiralardan şikayetçi: Burs ücretleri kiraya bile yetmiyor!

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; barınma ve yeme içme ile ilgili yaşadığı sorunları paylaşan bir üniversite öğrencisi, "Bu şartlarda öğrenci olmak sanırım bu dönemin en kötü durumu. Maddi açıdan her şeyden önce çok zor. Ben hem okuyup hem çalışıyorum ve öğrencilik hayatımı tabii ki etkiliyor. Çünkü ikisine birden yetişmek oldukça zor" dedi ve ikisinde birden çok başarılı olmanın kolay olmadığına, öğrencilik hayatının tadını çıkaramadığına vurgu yaptı. 

Geçtiğimiz yıla kadar  kadar yurtta kaldığını ve burada yemek-barınma şartlarının çok kötü olduğunu belirten öğrenci, "6-7 kişi bir odada yaşıyorduk. Çok fazla kişisel soruna neden oluyor. Yeme içmede de aynı şekilde problemler yaşanıyor. Beslenemediğimiz için sağlıkla ilgili sorunlar ortaya çıkıyor. Ya da dışarıda yemeğe çok fazla para harcadığımız için maddi problemler çok fazla yaşanıyor.

- Bu yıl eve çıktım. Eve çıktıktan sonra da aynı şekilde kiramı ödeyebilmek için çalışmaktan eve yalnızca yatmak için gidebiliyorum" ifadelerini kullandı. 

Üniverite öğrencileri de kiralardan şikayetçi: Burs ücretleri kiraya bile yetmiyor!

Maddi sorunlar sebebiyle okulu bırakıp, ailesine destek olmak için çalışmak zorunda olduğunu belirten "açıköğretim öğrencisi ise “Ekonomik şartlar sebebiyle okulu bıraktım. Okula gidemediğimden şu an açık öğretimdeyim. Aileme destek olmak zorundayım ve ben 14-15 yaşından beri çalışıyorum. 14-15 yaşından beri çalışmak bence adil olmayan bir durum. Ekonomik şartlar bu şekilde olmasaydı zaten hiç bu strese girmezdim" diye konuştu. 

Uygulamalı eğitimlerde kullanılan ders materyallerinin fiyatlarının çok yüksek olduğunu, aynı zamanda yükselen kira bedelleri nedeniyle de zorluk yaşadığını dile getiren diş fakültesi öğrencisi de bursların yetersizliğini işaret etti. 

Öğrenci, "Ben bir diş hekimi öğrencisi olarak bu zamana gelene kadar çok fazla zorluk çektim. Malzemelerimizin fiyatları oldukça pahalı zaten. Son zamanlarda ise artan kira bedelleri sebebiyle çok zorlandım. Aldığımız burs 2 bin TL. Öğrenciyi 2 bin TL'ye  mahrum bırakanlara mutlaka bir ses çıkarılması gerekli" ifadelerini kullandı. 

Öğrencilerin aldıkları bursun kira bedellerine bile yeterli gelmediğinin altını çizen "bir diğer üniversite öğrencisi ise “Şu an dışarıda yaşam oldukça çok zor. Aldığımız burs kiramıza bile yeterli olmuyor. Devlet büyüklerimizden destek bekliyoruz. Şu koşullarda dışarıya çıkmakta açıkçası zorlanıyoruz. Bir yere gittiğiniz zaman, bir şey içmek istediğimiz zaman cebimizde para olmadığı için dışarı çıkamıyoruz" dedi ve burslara da düzenleme talep etti. 

Tapu sahiplerine Nisan 2024 müjdesi! Fazladan ödenen o paralar iade ediliyor! 

Gram altın biriktirenlere son dakika müjdesi! En karamsar ekonomist dahi o rakam için tarih verdi!

Yazlığını boş tutanlar ve yazlığı olanlar dikkat: Aslında bedava tatil yapmıyorsunuz! 


Geri Dön