28 / 04 / 2024

Üniversite Kampüsleri Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında 3 milyon fidan dikildi!

Üniversite Kampüsleri Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında 3 milyon fidan dikildi!

Yapılan çalışmalar neticesinde üniversite alanları içerisinde ve dışında öğrenciler adına 2 milyon 716 bin fidan toprakla buluşturuldu. Plan kapsamında önümüzdeki 3 ay içerisinde 2 milyon 971 bin fidan daha toprakla buluşturulacak...



Orman Genel Müdürlüğü tarafından geçen yıl başlatılan “Üniversite Kampüsleri Ağaçlandırma Seferberliği” kapsamında ülke genelinde 2 milyon 716 bin fidan toprakla buluşturuldu.



Yapılan çalışmalar neticesinde üniversite alanları içerisinde ve dışında öğrenciler adına 2 milyon 716 bin fidan toprakla buluşturuldu. Plan kapsamında önümüzdeki 3 ay içerisinde 2 milyon 971 bin fidan daha toprakla buluşturulacak. 2014 yılı sonu itibariyle dikilmesi planlanan toplam 5 milyon 687 bin fidan ülke genelindeki üniversite kampüsü ve çevresinde toprakla buluşmuş olacak. Çalışmalar kapsamında bugüne kadar 71 üniversite ile ağaçlandırma protokolü imzalandı.


Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu konu ile alakalı yaptığı açıklamada, “Bu çalışmalarımız çerçevesinde en büyük hedefimiz, gençlerimizin daha yeşil ve sağlıklı bir ortamda eğitim almalarına imkan sağlamaktır. Ayrıca üniversitelerimizdeki gençlerin de ağaçlandırma çalışmalarına katılarak, onlara ağacı, ormanı sevdirmek, çevre, orman ve ağaç sevgisi konusunda şuurlandırarak, gençlerimizin yaşadıkları çevreye sahip çıkmalarını hedefliyoruz” dedi.


Son 11 yılda 3 milyardan fazla fidanı toprakla buluşturduklarının altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, şöyle devam etti: “Orman varlığımızı 21,7 milyon hektara ulaştırdık. 900 bin hektar, yani 9 milyon dekar yeni orman alanı kazandırdık. Yıllık olarak ağaçlandırılan alanı 2003 yılı öncesine göre 6,5 katına çıkardık. Odun servetimizi 1,2 milyar m3’ten, 1,5 milyar m3'e ulaştırdık. Fidan üretimini ise 6 kat artırarak 75 milyondan 470 milyona çıkardık. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarına, vatandaşlara ve belediyelere 2012 yılında 24,6 milyon fidanı ücretsiz dağıttık” diye konuştu.



TOKİ Haber 


Geri Dön