17 / 05 / 2024

Üniversiteler için şok karar! Üniversiteler açılacak mı? Nisan ayında üniversiteler yüz yüze eğitime geçecek mi?

Üniversiteler için şok karar! Üniversiteler açılacak mı? Nisan ayında üniversiteler yüz yüze eğitime geçecek mi?

Üniversitelerin ne zaman açılacağı gündemde olan konulardan biridir. Öğrenciler, nisan ayında üniversitelerin açılıp açılamayacağını sorguluyor. İşte bu konudaki son detaylar!



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı bir televizyon programında kritik konular hakkında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Üniversitelerin açılıp açılmayacağına dair öğrencilerin merak ettiği soruya yanıt verdi.

Üniversitelerde yüz yüze eğitime verilen ara hakkında açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Uzun bir süre olmayacak ancak online sistemle biraz devam edelim. Çünkü yurtlarımız çok işimizi görüyor” şeklinde konuştu. Bununla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Şartlar elverişli olursa uzaktan eğitim ile yüz yüze eğitimin harmanlandığı hibrit öğretim seçeneği de tabii ki değerlendirilecektir." diye sözlerine ekledi.

YÖK BAŞKANI ÜNİVERSİTELER İÇİN AÇIKLAMASI!

YÖK Başkanı Erol Özvar, milyonlarca öğrencinin araştırdığı üniversitelerin akıbetine dair son dakika açıklaması yapmıştı. Özvar bu açıklama ile Nisan ayında hibrit seçeneğin değerlendirileceğini belirtti. YÖK Başkanı Erol Özvar "Bu zorlu zamanlarda depremzede vatandaşlara, üniversitelerimize ve öğrencilerimize destek olmak için Yükseköğretim Kurulu olarak bir dizi idari tedbir aldık. 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar döneminin, bazı uygulamalı programlar dışında olmak üzere uzaktan öğretim yolu ile eğitimlerin başlaması yönünde bir karar aldık. Yine daha önce ifade ettiğim üzere, alınan kararı nisan ayı başı itibarıyla yeniden gözden geçirerek şartların elverişli hale gelmesi durumunda uzaktan eğitimin yanında yüz yüze eğitim imkanının da sunulduğu harmanlanmış yani hibrit öğretim seçeneğini değerlendirmekteyiz. Yükseköğretim Kurulu olarak ilk önceliğimiz de yükseköğretim sistemimizin afetin ardından hızlı bir şekilde normalleştirilmesidir" diye konuştu.

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE TEŞVİK!

Başarılı öğrencilerimize teşvik ödemelerinde bulunulacak. Başarı Teşvik Programı çerçevesinde, 5, 6, 7, 8. sınıf ile lise ve üniversite öğrencilerine ödemeler yapılacak. Bakan Derya Yanık, program hakkında detaylı bilgi verdi. Yanık, öğrencilere verilecek olan başarı destek ödemesi programını duyurdu. Bu program bağlamda ihtiyaç sahibi öğrencilere ve koruma altındaki başarılı öğrencilere olmak üzere toplamda 9 farklı kategoride yardımlar ödenecek. Öğrencilere yılda 2 kez olmak üzere azami net asgari ücretin yüzde 60'ı ve toplamda 4 kez olmak üzere 3 aylık net asgari ücret tutarında ödemeler gerçekleştirilecek.


Geri Dön