05 / 05 / 2024

Üniversiteli tasarımcılar seramikte yarışıyor!

Üniversiteli tasarımcılar seramikte yarışıyor!

Üniversiteli tasarımcılar seramikte yarışıyor. Türkiye' nin seramikte uluslar arası rekabet gücünü artıracak olan genç tasarımcıları keşfedecek yarışmada, jüri yaklaşık 300 başvuru arasından ön değerlendirmeyi tamamladı...



Türkiye'nin seramikte uluslararası rekabet gücünü artıracak genç tasarımcıları keşfedecek yarışmada, jüri yaklaşık 300 başvuru arasından ön değerlendirmeyi tamamladı. Ödül sahipleri, 26 Şubat’taki Unicera Seramik, Banyo ve Mutfak Fuarı’nda açıklanacak.


Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri’ne bağlı Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından Türkiye’de ilk kez düzenlenen Seramik Tasarım Yarışması’nda geri sayım başladı. Çevreci ve sağlıklı çözümler sunan seramiğin, yaratıcı tasarımlarla geleceğe taşınmasını amaçlayan yarışmaya 300’e yakın başvuru gerçekleşti. Adaylar için önceki gün ön değerlendirmesini tamamlayan jüri, 25 Şubat’ta da karar için toplanacak. Ödül kazananlar 26 Şubat’ta İstanbul TÜYAP’ta düzenlenecek Unicera Seramik, Banyo ve Mutfak Fuarı’nda açıklanacak.

Seramik sektörünün ilk tasarım yarışması, Seramik Kaplama Malzemeleri ve Seramik Sağlık Gereçleri olmak üzere iki kategoride gerçekleştiriliyor. Üniversitelerin Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültelerinde öğrenim gören lisans (son sınıf) ve yüksek lisans öğrencilerinin katılabildiği yarışmada projeler, taşıdığı ihracat potansiyeli, tasarım, teknoloji, pazar, çevre ve insan sağlığı, kullanım senaryosu kriterlerine göre değerlendiriliyor.  

ÇCSİB Büyük Ödülü başta olmak üzere iki kategoride toplam sekiz ödülün verileceği yarışmada, ayrıca jüri tarafından her kategoriden seçilecek iki kişi, ÇCSİB tarafından belirlenecek yurtdışında bir fuarı ziyaret etme şansına sahip olacak. Yarışmada toplam 100 bin TL’lik para ödülü dağıtılacak.


Türkiye Seramik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet T. Yamaner’in başkanlık ettiği, akademi, iş ve tasarım dünyasından birbirinden başarılı isimlerin oluşturduğu 14 kişilik jüride; Alev Ebuzziya Siesbye, Defne Koz, Ece Ceylan Baba, E. Sertaç Ersayın, Sinem Bahar Tunçelli, Tapani Hyvonen, Arni Aromaa, Berna Erbilek, Can Yalman, Erdem Akan, Olaf Barski, Ömer Faruk Yakupoğlu ve Tolga Berkay yer alıyor.

           



Geri Dön