09 / 05 / 2024

Ünlü analist Tunç Şatıroğlu'ndan kiracılara kötü haber! Gerçek kira bedeli...

Ünlü analist Tunç Şatıroğlu'ndan kiracılara kötü haber! Gerçek kira bedeli...

Konut piyasası ve kira ücretleri gündemde yer almaya devam ediyor. İstanbul'daki konut konusunu ele alan analist Tunç Şatıroğlu 'Ev sahibi için büyük gelir kaybı' diyerek İstanbul'da konut hadisesinin nasıl hallolacağını anlattı.



Avrupa'ya gitmek için Türkiye'den geçmek isteyen göçmenleri engelleyip, ülkelerin de göndermezseniz kiralık konut isteğini düşürmek için elinizde çok olanak kalmıyor. Bu durumda konut arzını yükseltmeniz lazım.

Fakat burada da şöyle bir problem var. İstanbul'da yaklaşık 4,5 milyon daire var. Şimdi bunu yüzde 20 yükseltelim dediğinizde 900 bin daire yapmanız lazım. Nereye yapacaksınız? İmara açık olmayan yeşil alanları ve sokak aralarında kalan yerleri değerlendirmeniz gerekiyor.

Ünlü analist Tunç Şatıroğlu ndan kiracılara kötü haber! Gerçek kira bedeli...

Yani İstanbul'u betona boğacaksınız. Alternatif olarak kentsel dönüşüm yaparken Fikirtepe gibi çok yüksek binanlar yaparak düşey çözüm üreteceksiniz.

Neticede yaşanmaz bir yer haline getireceksiniz. Ama düşük faizli kredilerle konut ücrert yükselişi enflasyonun üstünde olmaya devam ederse kira yükselişi de hızlanacağı için bir zaman sonra İstanbul gelen göçmenlere rağmen göç vermeye başlar. Bir yerde dengelenir."


Geri Dön