Altın & Gümüş

Ünlü analistten altın için kritik açıklama! Petrol fiyatları istikrar kazandığında, gram altın yükselişe geçecek!

Altın fiyatları 9 ayın en düşük seviyesinin gördü. Ünlü analist bunun üzerine çok kritik bir detayı açıkladı! Gram altının yeninden yükselmesi için petrol fiyatlarının istikrar kazanması gerek! Peki, gram altın ne zaman yükselecek? İşte ayrıntılar...Dolar endeksi ise 20 yılın zirvesine çıktı

Altın fiyatları 9 ayın en düşük seviyesinin gördü. Dolar endeksi ise 20 yılın zirvesine çıktı. Yurt içinde de güçlü duruşunu bozmayan dolar/TL kuruna rağmen ons altında yaşanan düşüşten etkilenen gram altın fiyatı 4 haftadır yatırımcısına zarar ettirdi.

Altının gram fiyatı üzerinde etkili olan ons altın için analistlerden kritik yorum geldi. Altın ve petrol fiyatları arasındaki ilişkiyi değerlendiren analistler, ses getirecek bir açıklama yaptı.

Altın ve para piyasalar oldukça hareketli bir haftanın sonuna geldi. Dolar endeksi 107 seviyesinin üzerine çıkarak 20 yılın rekorunu kırdı. 1811 dolardan başlayan ons altın çarşamba günü 1733 dolara kadar düşerek son 9 ayın en düşük seviyesini gördü. Haftalık bazda fiyat hareketine bakıldığında ons altın yüzde 3,83 oranında değer kaybı yaşadı. Ons altın son 8 haftanın en sert düşüşünü yaşadı.

Peki, gram altın ne zaman yükselecek? İşte ayrıntılar...

GRAM ALTIN 1 AYDIR DEĞER KAYBEDİYOR

Yurt için de ise gram altın fiyatı ons altında yaşanan sert düşüşten etkilense de dolar kurunda meydana gelen artışın etkisiyle çok büyük oranlı bir gerileme yaşamadı. Haftaya 976 liradan başlayan gram altın salı ve çarşamba günleri ons altındaki sert gerilemenin etkisiyle 959 liraya inerek haftalık bazda en düşük seviyeyi gördü. 

Perşembe ve cuma günleri dolar kurundaki yükselişin etkisiyle toparlanma kaydeden gram altın haftayı 967 lirayla sonlandırdı. Haftalık bazda fiyat hareketine göz atıldığında gram altın yatırımcısına yüzde 0.87 oranında kaybettirdi.

PETROL FİYATLARI

finansmynetcom'da yer alan habere göre; bununla beraber, Fed'in resesyonu henüz ikinci planda tuttuğuna ilişkin değerlendirmelerin yanına Çin'in alt yapı harcamalarına yönelik 220 milyar dolarlık paket duyurusunun da eklenmesi, Brent petrolün varil fiyatını destekliyor. Brent petrolün varili, haftayı 107,15 dolar, Batı Teksas (WTI) tipi ham petrolün varili ise 104,80 dolar düzeyinde sonlandırdı.

ALTIN VE PETROL İLİŞKİSİ

Petrol piyasası ons başına 100 doların üzerine yükselmeyi başardı. Bazı uzmanlara göre bu altın yatırımcıları için iyi bir haber olacak. Çoğu analist, altın piyasasının çoğunlukla, olağanüstü bir yükseliş trendi içinde olan 20 yılın en yüksek seviyesine yükselen ABD dolarının insafına kaldığını vurguluyor. Güçlü Amerikan doları ile beraber, zayıf petrol fiyatları altının yeni artış ivmesi çekmesine yardımcı olmuyor.
Petrol fiyatlarında meydana gelen gerileme, enflasyon baskılarının kontrolden çıkmaya devam edeceğine dair bazı korkuları geçici olarak yatıştırmaya yardımcı oldu. Bu da altın piyasası için negatif bir durum. İleriye dönük olarak, analistler petrol fiyatlarının nereye gideceği konusunda net bir fikir birliğine sahip değiller. Altın ve petrolün geleceğini belirleyebilecek bir faktör, ABD ve küresel ekonominin resesyona girip girmeyeceği. Bir durgunluk, petrol fiyatları ve tüm emtia kompleksi üzerinde baskı oluşturacak ve bu da sarı metal üzerinde baskı oluşturabilecek.

PETROL FİYATLARI İSTİKRAR KAZANDIĞINDA, ALTIN

Kıdemli teknik uzman Jim Wyckoff da yakın vadede daha düşük petrol fiyatları görmeyi beklediğini açıkladı. Bu da parlak metal fiyatlarını etkileyebilir. Durgunluk endişeleri üzerine, ham petrol fiyatları düşüş eğiliminde olduğuna dikkat çeken Wyckoff, "Petrol fiyatları istikrar kazanana ve düşüş trendi sona erene kadar altın muhtemelen takip edecek. Tarihsel olarak yüksek enflasyon metalleri destekleyici ancak şu anda metallere yönelik durgunluk ve düşük tüketici ve ticari talep korkuları, yükseliş yönlerini gölgede bırakıyor. Petrol fiyatları istikrar kazandığında, altın traderları jeopolitik, enflasyon ve merkez bankası politikaları dâhil ekonomik veriler gibi diğer temellere odaklanacaklar." ifadelerini kullandı.

Fiat Fiorino'ya 20 bin liralık son dakika indirimi! Hemen bu fiyatlara bakın! İşte Fiorino 9 Temmuz 2022 fiyat listesi!

Gram altın yatırımcısını darmaduman etti! Elinde altını olanlar bu son dakika rakamlarına inanamadı! Hemen bakın!

,Bağcılar 15 Temmuz Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Migros'tan bayrama özel bisikletlere yüzde 25 indirim! İşte 9 Temmuz 2022 fiyat listesi...