Altın & Gümüş

Ünlü analistten altın için şok açıklama: "Enflasyon karşısında şu an bedava"

Katıldığı bir televizyon kanalında enflasyonu ve piyasayı değerlendiren Ünlü Piyasa Uzmanı İslam memiş, enflasyon riskinin piyasalar başta olmak üzere diğer sektörlerde etkisinin büyük olacağını belirtti. İşte İslam Memiş'ten enflasyon ve piyasa  yorumu...Özellikle yaşanan yüksek fiyatlar nedeni ile kentten köylere göçlerin hızlanacağına dikkat çekti

Katıldığı bir televizyon kanalında enflasyonu ve piyasayı değerlendiren Ünlü Piyasa Uzmanı İslam memiş, enflasyon riskinin piyasalar başta olmak üzere diğer sektörlerde etkisinin büyük olacağını belirtti. Özellikle yaşanan yüksek fiyatlar nedeni ile kentten köylere göçlerin hızlanacağına dikkat çekti.

İşte İslam Memiş'ten enflasyon ve piyasa  yorumu...

Karar Gazetesi'nde yer alan habere göre; dünyada baş gösteren yüksek enflasyon vatandaşın yaşamını zorlaştırırken, dolar ve altını güvenli liman bulanlar ise yatırımlarını bu yönde yaptı. Yaptığı piyasa tahminleri ile ilgi toplayan İslam Memiş, gram altın ve gümüş için kritik bir açıklama yaptı.

Peki gram altında yükseliş sürecek mi? Enflasyon, dolar ve altını nasıl etkileyecek? İşte İslam Memiş'ten merak edilen soruların yanıtı...

1 YILDA İSTANBUL'U BÜYÜK GÖÇ BEKLİYOR

Enflasyonla birlikte yeni zam haberlerinin gelmeyi sürdüreceğinin altını çizen İslam Memiş, göç dalgasına da vurgu yaptı. Memiş 1 sene içerisinde İstanbul'da yaşanacağını öngördüğü olayları şu ifadeler ile açıkladı:

"Yeni zam haberleri ile uyanıyoruz. Hem döviz hem enflasyon etkeni ile zam üzerine zam gelmeye başladı. Özellikle sanayi tarafında ciddi daralmalar yaşanıyor. Göç hızlanmaya başladı. 1 yıl içerisinde İstanbul'a ciddi göç yaşanabilir. Metropollerde yaşam zorlaşmaya başladı. Hayat eskisi kadar ucuz değil. Alım gücü düşmeye başladı. Alınan tedbirler işe yaramıyor. Krizlerle birlikte zam haberlerini daha sık alacağız."

DOLAR 5 AYDA ZİRVEYE KOŞTU

Enflasyon ve yükselen kur ile ilgili olarak bakanlıkların ve kuruluşların ortak bir açıklama yapması gerektiğini söyleyen Memiş, "Özellikle bakanlıkların ve kuruluşların ortak açıklama yapması önemli. Her kafadan ayrı değerlendirmeler çıktınca sorun oluyor. Bu net bir dil ve yol haritası belirlenmesi gerekiyor. Dolayısıyla aynı masada toplanan bakanlar kamu oyuna sağlıklı açıklamalar yapmalılar. Gelecekle alakalı tedbirler yapılırken, öngörülebilir enflasyon rakamları verilmeli. Arsa ve arazi fiyatlarında değer artışı kaçınılmaz oldu. Dolar/TL kuru 16,40 seviyesine çıktı. 5 ayda bu yükseldi. Enflasyon karşısında maliyetlerin düşük olması beklenemiyor." şeklinde konuştu.

"GRAM ALTIN BEDAVA"

Memiş gram altın ve gümüş içinse baskılanmaya vurgu yaparak şu cümleleri kurdu:

"Enflasyon ve kur ataklarının nereye gideceği belli değil. Henüz gerçek rakamlara ulaşmadı. Geçen yıl geçici enflasyon yalanı ile vatandaşı oyalayanlar bugün yanıldıklarını söylüyorlar. Enflasyon karşısında altın ve gümüş baskılandı. Hala baskılamaya devam ediyor. Altın ve gümüş fiyatları enflasyon karşısında şu an bedava"
İslam Memiş'ten altın ve dolar için can alıcı uyarı geldi: Bunu yapan kazanıyor

Dolar kuru bugün ne kadar? 1 Dolar ne kadar, kaç TL? İşte 2 Haziran 2022 güncel dolar kuru...

Euro'dan son dakika şoku! Euro kaç TL? İşte 2 Haziran 2022 euro/TL!