04 / 05 / 2024

Ünlü araba markası resmen fabrikasını kapattı: Siyasi baskı var!

Ünlü araba markası resmen fabrikasını kapattı: Siyasi baskı var!

Bloomberg'in haberine göre ünlü otomobil üreticisi Jeep, Çin ile dünyanın geri kalanı arasında artan siyasi gerilimlerin çeşitli yaptırımlara yol açabileceği endişeleri nedeniyle fabrikasını resmen kapattı.



Tavares, 2022'nin ilk yarısında Çin'de Alman ve ABD markalı araç satışlarının yaklaşık beşte bir oranında düştüğüne dikkat çekti. Japon markalarında da çift haneli bir düşüş yaşandı. Bu arada, Çinli yerli şirketler aynı dönemde satışlarında artış gördü.

Tavares gazetecilere verdiği demeçte, "Batılı oyuncular için Çin'de araba satmanın giderek zorlaştığını görüyoruz. Çin pazarında kesinlikle büyük bir değişim var." ifadelerini kullandı.

Ünlü araba markası resmen fabrikasını kapattı: Siyasi baskı var!

Jeep'in Çin'e girişinin kayıplara neden olduğunu belirtilirken, ayrılma kararının asıl nedeninin, yerel otomotiv şirketlerini büyük ölçüde destekleyen ekonomik politikalara sahip olan Guangzhou ve Çin Komünist Partisi ile olan sıkıntılar olduğu iddia ediliyor.

Tavares, Stellantis, Jeep Cherokee, Renegade, Compass ve Grand Commander'ı (sadece Çin'de üretilen bir model) üreten ortak girişimdeki payını artıran bir anlaşma imzaladığını, ancak GAC'nin üstüne düşenleri yapmadığını ileri sürdü.

Editörün Notu: Bu haber 1 Ağustos 2022, saat 23.52'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 94 kuruş, euro 18 lira 20 kuruş, altının gramı ise bin 21 TL değerindedir.

Selçuk Geçer'in dolar yorumunu duyan döviz bürolarına koştu!

Gram altını en iyi bilen İslam Memiş'ten tarihi uyarı: "Tokatlanırsınız"

Muharrem İnce'den AK Parti'ye 'EYT'lilerle ilgili önemli çağrı


Geri Dön