Ekonomi

Ünlü ekonomist doların patlayacağı tarihi açıkladı! Döviz hesabı olanlar aman dikkat

Ekonomist Murat Gürsoy, ABD Merkez Bankası FED’in faiz kararının ardından dolarda yaşanacak gelişmeleri değerlendirdi.

ABD Merkez Bankası FED’in 50 baz puanlık faiz artışının ardından piyasalarda neler yaşanacağına ilişkin ünlü Ekonomist Murat Gürsoy Yeniçağ’dan Büşra İlaslan’a açıklamalarda bulundu.

Dünyada gıda, enerji, akaryakıt fiyatlarında bir gerileme beklenmediği ve Türkiye’nin de bu faktörlerde ithalata bağlı bir pozisyonu ortayken Türk Lirası’nın dolar karşısındaki değeri artmadan enflasyonun düşmesinin pek mümkün olmadığını belirten Murat Gürsoy, diğer ülkelerde enflasyona karşı faiz artışına giderek bir savaş açıldığını vurguladı.

DOLAR MAYIS AYINDA KAÇ LİRA OLUR?

Döviz kurlarının bir süredir yatay hareket ettiğini söyleyen Murat Gürsoy, Mayıs ayında kurların yükselişe geçebileceğini belirtti.

Dolarda 14.84 TL seviyesinin kuvvetli bir direnç seviyesi olarak çalıştığını aktaran Gürsoy, 14.84’ün aşılmasıyla birlikte bir önlem alınmazsa Mayıs ayında yüzde 5 seviyesinde bir artış yaşanabileceğini bunun da dolar kurunu 15.50 TL seviyesinin üzerine taşıyacağını söyledi.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 5 Mayıs 2022 tarihinde saat 23.30'da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 14,86 euro 15,70 altının gramı ise 897 TL değerinde. 


Yarım asırdır altın piyasasını takip eden ünlü ekonomist Cihat Çiçek altının yükseleceği tarihi ve rakamı açıkladı

Türkiye’nin 3 büyük bankasından 18 yaşını doldurmuş kişilere ödeme yapılacak! ATM’den tek tuşla alabilirsiniz

Ekmek, makarna, süt ve yumurta... Sofranın olmazsa olmazlarına yağmur gibi zam yağacak