09 / 05 / 2024

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş açıkladı! KYK borcu düzenlenmesi sonrası hükümet enflasyonu düşürmek için ne yapmalı

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş açıkladı! KYK borcu düzenlenmesi sonrası hükümet enflasyonu düşürmek için ne yapmalı

Dün açıklanan KYK borcunda enflasyona bağlı faizlerinde silinmesi kararı sonrası ekonomist Özgür Demirtaş, AKP hükümetine çağrıda bulundu. Enflasyonla mücadele için ne yapılmalı? İşte detaylar…



ÜNLÜ EKONOMİST ÖZGÜR DEMİRTAŞ UYARDI

Ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş ise resmi sosyal hesabı Twitter’dan enflasyon ve KYK borcu düzenlemeleri ile ilgili bir paylaşımda bulundu.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, enflasyonla mücadelede çerçevesinde, hükümetin eninde sonunda faiz artırmak zorunda olacağını ve bu nedenle hükümetin başka harcamalarda tasarrufa gitmesi gerektiğini açıkladı.

Özgür Demirtaş’ın konu ile ilgili paylaşımları şu şekilde:

  • Hükümet eninde sonunda ya faiz arttırmak zorunda kalacak (bunca inatları boşa gidecek), çok geç gelen karar buruk olacak. Ya da inadında devam edecek TL zayıf kalınca enflasyon boğacak… Üzülüyorum. Vallahi Billahi üzülüyorum.”
  • “KYK borçlarının fahiş faizlerinin silinmesi için Hükümete baskı yapan Muhalefet partilerini tebrik ederim. Tabii Hükümet de bunları cebinden ödemeyecek,  para basılarak bütçe açığı kapanacak, enflasyon olarak dönecek. O yüzden hükümetin başka harcamalarında tasarrufu şart.”

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş açıkladı! KYK borcu düzenlenmesi sonrası hükümet enflasyonu düşürmek için ne yapmalı

EDİTÖR NOTU: Bu haber 19 Temmuz 2022 tarihinde saat 11.05’de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 17,47 Türk Lirası, euro 17,73 Türk Lirası, altının gramı ise 988 Türk Lirası değerinde.

Dünya devi Apple’dan flaş karar! Ekonomik kriz Apple’ı da vurdu

KYK kredi borcu ne kadar ödenecek? KYK kredi borcu nasıl hesaplanır?

FAST işlem limitine güncelleme geldi! İşte 2022 FAST işlem limiti

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön