05 / 07 / 2024

Ünlü ekonomistten ağızları açık bırakacak dolar tahmini!

Ünlü ekonomistten ağızları açık bırakacak dolar tahmini!

Dolar ile ilgili yorumları çok sayıda kişi tarafından dikkatle takip edilen ekonomist Selçuk Geçeri doların 35 lira olacağını söyleyerek tarih verdi.



"ABD’de aniden gelişecek çok yüksek oranda bir enflasyon görürsek ki ortalama %8.5-9 aralığı gibi, düşük bir ihtimal de olsa o zaman yeniden yukarıya doğru bir dolar endeksine şahit olabiliriz. Dolar endeksi bugün 0.225 oranında bir yükselişle güne başlangıç yaptı. Yeni haftada 106.135 seviyesinden de işlem gördü. Dolar 35 lira olacak. Görünen o ki ABD enflasyonu şimdilik frenlemiş gibi. Önümüzdeki aylardaki ortalama 3-4 ay olabilir bu süreç dolar değer kaybederken Türkiye’de yükselişine devam edecek."

“DOLAR TÜRKİYE’DE YÜKSELECEK”

Selçuk Geçer ABD enflasyonun frenlemiş gibi göründüğünden bahsederken dövizde değer kayıpları yaşanacak iken Türkiye'de ise doların Türk Lirası karşısında değer kazanacağını söyledi.

Selçuk Geçer açıklamalarına şöyle devam etti

Geçer, “ABD’de enflasyon gerilime sinyali ise verilmişti. Önümüzdeki dönemde oluşabilecek olağanüstü durumları bir yana koyarsak dolar değer kaybedecek. Ancak Türkiye’de dolar hiç düşmeyecek" ifadelerini kullandı.

ALTIN REKOR TAZELEDİ

ABD’den gelen istihdam verilerinin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi altın fiyatlarında sert düşüşe neden olsa da altının gram fiyatı tüm zamanların rekorunu kırmış oldu.

Altının bundan sonraki süreçte de yükselişine devam etmesi bekleniyor.

3600 gün prim ile emekli olmak mümkün! SSK ve Bağ-Kur'lular için bütün hesaplamalar yapıldı

Dolar ve altın için kritik öneme sahip veri geldi! Beklentilerin üzerinde…

TOKİ'den vatandaşlara uyarı: Sakın itibar etmeyin, suç duyurusunda bulunun!


Geri Dön