Altın & Gümüş

Ünlü Ekonomistten çılgın altın tahmini! Kemerlerinizi bağlayın, yeni rekor kırılmak üzere...

Altın fiyatlarındaki oynaklık kamuoyunu endişelendiriyor. Yükselen küresel enflasyon  ve yaklaşan bir durgunluk, altın fiyatını daha da yükseltti. Ünlü Ekonomistten çılgın altın tahmini geldi! Kemerlerinizi bağlayın, yeni rekor kırılmak üzere...Yükselen küresel enflasyon  ve yaklaşan bir durgunluk, altın fiyatını daha da yükseltti

Altın fiyatlarındaki oynaklık kamuoyunu endişelendiriyor. Yükselen küresel enflasyon  ve yaklaşan bir durgunluk, altın fiyatını daha da yükseltti. Jeopolitik riskler devam ediyor, fakat altın uzmanlarından önemli tahminler var. Uzmanlar, jeopolitik belirsizliğin sürmesi ve küresel piyasalardaki durgunluk tehdidinin sürmesi halinde altın fiyatlarının ortalama  olarak yüzde 13 oranında artabileceğini söylüyor. 

Uzun bir oynaklık döneminden sonra, jeopolitik kriz ve durgunluk tehdidi arttıkça altın fiyatı yükselmeye başladı. Çeyrek altın 1.681 TL'ye, gram altın 1.000 TL'yi aştı. Piyasa dalgalandıkça, uzmanlar altın fiyatına ilişkin yeni tahminler getirdiler. Tahminler, altının fiyatının  artacağını varsaymıştı. 

Peki, altında ne olacak? İşte 6 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Hâlâ güvenli bir yatırım aracı 

Rusya-Ukrayna savaşında yatırımcılar güvenli limanlara yöneldi. Anket, altın fiyatının 2.000 doları aştığını ve tarihi bir yükselişe tanık olduğunu gördü. Siyasi iklimle birleştiğinde, bu altın fiyat kazanımları kısa sürdü. Fiyat düştükçe, çoğu yatırımcı elindeki altınları sattı ve başka yatırımlara yöneldi. Ancak uzmanlar hala altını en güvenli yatırım aracı olarak görüyor. 

Altın fiyatı yüzde 13 artacak 

Altın fiyatı yükselecek mi düşecek mi?  Chantelle Schieven'e göre, jeopolitik belirsizlik altın fiyatlarını ortalama oranında artırabilir. Altın fiyatları düşer mi yükselir mi? altın fiyatı da öyle. 

'Altın fiyatları yükselmeye devam ediyor' 

Schliever, piyasa belirsizliğini daha yüksek faiz oranları ve daha güçlü bir dolar ile gerekçelendirerek, daha fazla faiz artışına dikkat çekiyor. Sieven bu bağlamda şu değerlendirmeyi yaptı:

“ABD doları ve faiz oranlarına bakıldığında altın fiyatlarının çok daha düşük olması gerekiyor. Öyle görünmeyebilir, ancak risk primi bu yıl altın fiyatlarının desteklenmesinde önemli bir rol oynadı. Güvenli liman talebi nedeniyle altın fiyatları yükselmeye devam edecek. Mart ayının altının jeopolitik risk primindeki tek artış olduğuna ikna olmadık.”

Ayçiçekte heyecanlandıran indirim! Tüm dünya bundan etkilendi! Peki Türkiye’de Ayçiçeğe ne zaman indirim gelecek

TOKİ İzmir projesi için tarih belli oldu! İzmirliler hemen bu tarihe bakın!

Ankara Hal fiyatları belli oldu! İşte Ankara Hali sebze meyve ve balık 6 Ağustos 2022 fiyat listesi