28 / 04 / 2024

Ünlü ekonomistten herkesi şaşırtan 'Dolar' iddiası

Ünlü ekonomistten herkesi şaşırtan 'Dolar' iddiası

Dolardaki artışın ardından '20 Aralıkta olduğu gibi kurlara tekrar müdahale gelecek mi?" sorusu da gündeme geldi.



Geçtiğimiz Arlaık ayında doların 18 lirayı geçmesiyle beraber Erdoğan, Kur Korumalı Mevduat sistemini halka duyurmuştu. Erdoğan'ın açıklamasıyla birlikte 12 liraya kadar çekilen dolar, hafta başında kabine toplantısının ardından Erdoğan'ın "faizi düşürmeye devam edeceğiz" sözleri ile birlikte yeniden 17 liraya tırmandı.

Dövizi gözetim altında tutan Merkez Bankası'nın ve kamu bankalarının neden acil müdahaleleri azaltıp dolardaki yükselişe göz yumduğu merak konusu oldu.

Dolardaki artışın ardından '20 Aralıkta olduğu gibi kurlara tekrar müdahale gelecek mi?" sorusu da gündeme geldi.

Dolar kurunda devam eden yükselişin ardından, "20 Aralık'taki gibi kurlara yeniden müdahale gelecek mi?" sorusu gündeme geldi. 

Geçtiğimiz dönemde Bakanı Nureddin Nebati'nin yeni bir finansal aracın hazırlıklarını tamamaldıklarını ifade etmesiyle dolar kuruna enflasyon korumalı tahvil ve müahale edileceği öne sürülmüş, ancak bu çalışma açıklanmamıştı.

Ünlü ekonomistten herkesi şaşırtan Dolar iddiası

Ekonomist Güldem Atabay bu konuyla ilgili ilginç bir açıklamada bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön