13 / 05 / 2024

Ünlü ekonomistten herkesi şaşırtan 'Dolar' iddiası

Ünlü ekonomistten herkesi şaşırtan 'Dolar' iddiası

Dolardaki artışın ardından '20 Aralıkta olduğu gibi kurlara tekrar müdahale gelecek mi?" sorusu da gündeme geldi.



Atabay: "Erdoğan 2018'de 'Faiz enflasyonun sebebidir' dediğinden bu yane TL'nin değer kaybı durmuyor. Bu yüzden pazartesi günkü açıklamasının hata olduğunu söylemek doğru değil.

MB elindeki son ateş gücü 15-20 milyar dolarlık daha satış yapıp TL'yi baskılamaya çalışmakdan ileriye gitmez. Yaz sonundan sonra ekonomik temellere dayalı yeni bir kur basısı ile birlikte TL/doların 17,00'den yukarı tırmanacak gibi görünmekte. 

Ünlü ekonomistten herkesi şaşırtan Dolar iddiası

Erken seçim kararı mümkün 

Bazı ekonomistlerin ifade ettiği üzere daha katı kontroller devreye alınabilir. Çok yüksek bir lira şoku yaşayabiliriz ve bu bankacılık sistemi de dahil olmak üzere herkesi sallayabilir.

EKT çıksa bile 20 Aralık etkisi yaratamaz. Merkez Bankası'nın döviz satma gücü bulunmuyor artık. Hadi bir 40 milyar dolar sattı, bir 15 daha sattı sonra ne olcak?"

 

Editörün Notu: Bu haber 9 Haziran 2022, saat 20.20'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 16 lira 92 kuruş, euro 17 lira 98 kuruş, altının gramı ise 1005 lira 85 kuruş değerindedir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön