04 / 05 / 2024

Ünlü yazılım şirketi çöküşe hazırlanıyor! 3000 kişi işten çıkarılacak

Ünlü yazılım şirketi çöküşe hazırlanıyor! 3000 kişi işten çıkarılacak

Şirket, küresel olarak iş gücünün %2,5'ini işten çıkararak ana faaliyet alanını güçlendirmek ve verimliliği artırmak için  yeniden yapılandırmaya gidiyor.



İstihdamlarda önemli bir azalmayaşayan firma, dünya çapında binlerce çalışanını işten çıkaran birkaç büyük şirketle yeni bir küresel yola giriyor. Lige bir sonraki katılan, dünya çapındaki iş gücünün yaklaşık yüzde 2,5'ini oluşturan Alman devi 3.000 kadar kişiyi işten çıkarmayı planlayor.

Ünlü yazılım şirketi çöküşe hazırlanıyor! 3000 kişi işten çıkarılacak
Özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) ve Avrupa ülkelerindeki resesyon endişeleri, enflasyon oranları ve geleceğe yönelik ekonomik kaygıların artması dünyanın önde gelen şirketlerini de harekete geçiriyor. Spotify, Coinbase, Amazon, Goldman Sachs, Twitter, Royal Mail, Credit Suisse, Tesla gibi dünya devleri çalışan sayısını azalttı.

Almanya merkezli yazılım şirketi olan SAP, maliyetleri düşürmek ve bulut işine odaklanmak amacıyla mevcut yılda seçtikleri bazı alanlarda hedeflenen bir yeniden yapılandırma programı devreye sokacağını duyurdu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön