18 / 05 / 2024

Ünlü yazılım şirketi çöküşe hazırlanıyor! 3000 kişi işten çıkarılacak

Ünlü yazılım şirketi çöküşe hazırlanıyor! 3000 kişi işten çıkarılacak

Şirket, küresel olarak iş gücünün %2,5'ini işten çıkararak ana faaliyet alanını güçlendirmek ve verimliliği artırmak için  yeniden yapılandırmaya gidiyor.



SAP, maliyetleri düşürmeyi ve bulut işine odaklanmayı hedefliyor

SAP ayrıca maliyetleri düşürmeyi ve bulut işine odaklanmayı hedefliyor. Sadece bu değil, şirket aynı zamanda 2018 yılında 8 milyar dolara satın aldığı ve 2021 yılında yaklaşık 21 milyar dolar değerlemeyle halka arz ettiği deneyim yönetimi firması Qualtrics'teki kalan hissesinin satışı için baskı yapıyor. Şirketin ayrıca potansiyel 
satış konusunda mali danışmanı olarak Morgan Stanley ile anlaştığı bildirildi.

Şirket, ana faaliyet alanını güçlendirmek ve verimliliği artırmak için bir yeniden yapılandırma programı arıyor. SAP'nin dünya çapında yaklaşık 120.000 çalışanı olduğu bildiriliyor ve çalışanları işten çıkarmak bile şirket için kolay olmayacak. Raporlara göre, işten çıkarmalar şirkete 358 milyon ila 429 milyon dolar arasında mal olacak.

Öte yandan şirket, adımın ardından faaliyet kârını bu yıl yüzde 10 ila yüzde 13 artırmayı bekliyor. Ayrıca, 2024 yılında yıllık 326 milyon dolardan 380 milyon dolara tasarruf sağlaması bekleniyor. Şirket, yalnızca Almanya'daki genel merkezinden 200'ün üzerinde çalışanını işten çıkaracak. İşten çıkarmalar, SAP'nin yazılımına yönelik güçlü talebin de yardımıyla dördüncü çeyrekte bulut işinde yüzde 30'luk bir gelir artışı bildirmesinin ardından geldi.

Ünlü yazılım şirketi çöküşe hazırlanıyor! 3000 kişi işten çıkarılacak

Şirketin Finans Direktörü sorgulandığında medyaya, "2023 için yalnızca ılımlı bir maliyet tasarrufu etkisi ve 2024'te daha belirgin, yaklaşık 300 milyon ila 350 milyon Euro bekliyoruz" dedi. 

Şeker üreticileri içimizi rahatlattı! Şekere 9 ay zam yok

Tesla rekor gelir bildirdi! Yıllık oranda yüksek kazanç sağladı

TÜİK enflasyonu yüzde 66 açıkladı! Personelin yemeğine Yüzde 100 zam yaptı

Teknoloji endüstrisindeki kapsamlı işten çıkarmaların ortasında, hem geleneksel yazılım hem de bulut tabanlı bilgi işlem hizmetleri sunan SAP, görüşme sırasında önemli işten çıkarmalar açıklayan en büyük teknoloji devi oldu. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön