29 / 04 / 2024

Ünlüler birikimlerini otel işletmeciğine yatırıyor!

Ünlüler birikimlerini otel işletmeciğine yatırıyor!

Sanat dünyasının ünlü isimleri birikimlerini turizm sektöründe değerlendiriyor. Bazı ünlüler doğayla iç içe olmak için kimi ise çocukluk hayalini gerçekleştirdiğini belirterek bu işe yöneliyor...



Son yıllarda sanat dünyasının ünlü isimleri birikimlerini turizm sektöründe değerlendiriyor ve daha çok otel işletmeciliğini tercih ediyorlar. Sanat dünyasının ünlü isimleri birikimlerini turizm sektöründe değerlendiriyor. Bazıları doğayla iç içe olmak için kimi ise çocukluk hayalini gerçekleştirdiğini belirterek bu işe yöneliyor.

İşte otelci ünlüler:
Televizyoncu Yasemin Bozkurt, Çeşme Alaçatı'da 10 odalı butik otel yaptırdı. Otelin yönetimini, yıllarca ABD'de eğitim gören turizmci oğlu Yiğit Bozkurt'a devreden ünlü sunucu, mutfağın tek hakiminin kendisi olacağını söyledi.Türkücü İzzet Yıldızhan 7 ay önce İzmir'de 21 katlı ve 116 oda, 250 yataklı Yıldızhan Oteli ile turizme girdi. Yıldızhan Hilton ile franchise anlaşması imzaladı.
İzzet Yıldızhan oteli manevi bir mesaj sonrası açmaya karar verdiğini söyledi. Emre Altuğ, çocukluk hayalini gerçekleştirerek her yaz tatilini geçirdiği Çeşme Alaçatı'da Bay Sako isimli butik otel açtı. 10 yıllığına kiraladığı binanın tarihinden oldukça etkilenen Altuğ, deniz kenarında kurduğu otel hayalini bile feda etti. Binayı, Atatürk'ün silah arkadaşı, Kuva-i Milliye kumandam Sako Mahmudovic'in torunlarından kiralayan ünlü popçu, ayrıca otelin altındaki restoram işletiyor.Türk popunun ünlü ismi Nil Burak zirvede bıraktı ve Kıbrıs'a döndü. Burada ticarete atılan Burak bir de butik otel açtı.
Burak şimdi aradan 17 yıl geçtikten sonra ikinci otelini açmaya hazırlanıyor. Usta oyuncu Tuncel Kurtiz, kimya mühendisi eşi Menend Hanım ile Kaz Dağları'nın eteklerinde Zeytinbağı adını verdikleri bir butik otel açtı. 8 odalı otelin mutfağında yöre otları, bahçede yetişen sebzeler ve zeytinyağı kullanılarak birbirinden nefis yemekler hazırlanıyor.Mustafa Sandal, Bodrum'da bir otel açarak ticarete soyunmuştu.
Bodrum'da ortağı Cüneyt Kurt ile 'Mandal' adında otel işleten Sandal, verdiği bir röportajda, "Otele bir müşteri gibi geliyorum. İmza atıyorum, çekiliyorum köşeme" açıklamasında bulunmuştu. Ancak ünlü popçunun hayalleri kısa sürmüştü.


Antalya Gazete Bir

Geri Dön