05 / 05 / 2024

Ünü ekonomist açıkladı: Borsanın tarihinde böyle yıl iki kez yaşandı!

Ünü ekonomist açıkladı: Borsanın tarihinde böyle yıl iki kez yaşandı!

Deneyimli ekonomist Işık Ökte, 2022 yılında finans piyasalarında yaşanan gelişmeleri ve 2023 senesine ait öngörülerini paylaşırken, borsa tarihinde buna benzer iki tane yıl yaşandığını söyledi.



Deneyimli ekonomist Işık Ökte, 2022 yılında finans piyasalarında yaşanan gelişmeleri ve 2023 senesine ait öngörülerini Integral Forextv’de paylaştı ve Artunç Kocabalkan’ın sorularını yanıtladı.

2022 senesinin unutulmayacak bir yıl olduğunun altını çizen Ökte, TCMB tarafından 3 ana varlık grubu olarak açıklanan TL mevduat, döviz mevduat ve altında enflasyona karşı önemli kayıplar yaşandığını savundu. Ökte, “Bu sene sermaye piyasaları açısından herhalde bizim yaşamımızda görmediğimiz bir şey gerçekleşti. Türk insanının, 3 ana varlık grubunda enflasyona yenildiği bir yıl oldu” diye konuştu.

Doların 2021 sonunda 13,21 TL seviyelerinde olduğunu hatırlatan Ökte, şunları kaydetti:

“Şu an 18,71 seviyesinde. Yani dolar/TL yüzde 42 yükselmiş, TL ise dolar karşısında yüzde 30 değer kaybetmiş . Gram altına bakarsak, bu sene TL bazında yüzde 40 değer kazanmış. TL mevduat ise en iyi yüzde 29’larda. TÜİK rakamlarına göre, bu Türk insanının bu sene enflasyona major şekilde yenildiğinin kanıtı.”

Ünü ekonomist açıkladı: Borsanın tarihinde böyle yıl iki kez yaşandı!

“2022’BORSA YA DA GAYRİMENKULE YATIRIM YAPMAYAN ENFLASYONA YENİLMİŞ DEMEKTİR!”

“Benim görüşüme göre, birey eğer 2022 senesinde yatırımını borsada değerlendirmediyse, gayrimenkul ya da arsa sahibi değilse, enflasyona yenilmiş demektir” diyen Ökte, bu grubun dışında kalan tüm yatırımcıların enflasyon karşısında yenilgiye uğradığını savundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön