26 / 05 / 2024

Ünü ekonomist açıkladı: Borsanın tarihinde böyle yıl iki kez yaşandı!

Ünü ekonomist açıkladı: Borsanın tarihinde böyle yıl iki kez yaşandı!

Deneyimli ekonomist Işık Ökte, 2022 yılında finans piyasalarında yaşanan gelişmeleri ve 2023 senesine ait öngörülerini paylaşırken, borsa tarihinde buna benzer iki tane yıl yaşandığını söyledi.



“YENİ BORSA YATIRIMCILARININ BEKLENTİLERİ TÖRPÜLENMELİ!”

Borsaya son bir yıl içinde 1.4 milyon yeni yatırımcının geldiğini ve bunların çoğunun da gençlerden oluştuğunu hatırlatan Ökte, bu kişilerin öncelikle psikolojik olarak beklentilerin 2022 gibi olmaması ve törpülenmesi gerektiğini savunarak, “14 temmuzdan beri dolar bazında yüzde 115 yükselen bir borsaya geliyorsanız, elinizi attığınız her şeyde para kazandınız demektir. İşte bu çok yanlış ve zararlı bir psikoloji” ifadelerini kullandı.

Ünü ekonomist açıkladı: Borsanın tarihinde böyle yıl iki kez yaşandı!

“BORSANIN TARİHİNDE İKİ TANE BÖYLE SENE YAŞANDI”

Borsa İstanbul’da kurulduğu 1980’li yıllardan beri iki tane böyle sene yaşandığını iddia eden Ökte, “Bir tanesi 1989 ve 1999. Yani biz borsa tarihine geçecek senelerden birini yaşadık. Aynı şekilde gayrimenkul piyasasında da tarihi bir yıl yaşadık. Kiraların, İstanbul’un ortalama bir ilçesinde bir yıl içinde yüzde 186 yükseldiği bir sene bu sektörün tarihinde olacak mı bilmem. Eğer tarihimizde bir daha böyle bir artış olacaksa, demek ki, tarihi bir barınma kriziyle karşı karşıyayız ve durum çok daha kötüleşecek demektir. Ne yazık ki bunu söylememiz lazım” diye konuştu.

2023’te borsada hangi sektörlerin yıldızı parlayacak, yatırımcı için riskli ve karlı sektörler hangileri olacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön