28 / 04 / 2024

Ünye Bayramca Mahallesi kentsel dönüşümü başladı!

Ünye Bayramca Mahallesi kentsel dönüşümü başladı!

Ünye'nin Bayramca Mahallesi'nde gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında belediye tarafından alınan arsaların devir töreni gerçekleştirildi.



Devir töreninde vatandaşlar endişelerini dile getirirken, Başkan Çamyar kimsenin mağdur edilmeyeceğini ifade etti. Bayramca Mahallesi'nde belediye tarafından alınan arsaların devir töreni, başkanlık makamında gerçekleştirildi. Başkan Çamyar konuşmasında vatandaşlara müsterih olmalarını ve proje sonunda kaloriferli evlerde oturacaklarını söyledi. 



Hemşerilerimizi Hiçbir Şekilde Mağdur Etmeyeceğiz 


Arsaların devrinin ardından konuşan Başkan Çamyar; "30 Mart Belediye Seçimleri öncesinde Bayramca'da düzenlenen mitinglerde Bayramca'da oturan vatandaşlar mağd uriyetlerinin giderilmesini istemişlerdi. Bizlerde sizlerin bize vermiş olduğu yetisi çerçevesinde bu bölgedeki tapu malikleriyle görüşmeye, istişareye yapmaya başladık. Kendileriyle yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda belirli bir bölgeyle anlaşmaya vardık Geri kalan hissedarlar ile yakın bir zamanda yargı yolunu kullanarak ya da belediyenin yapmış olduğu imar uygulaması ile bir çözüm üretmeye çalışacağız. Biz bu bölgede yaşayan hemşerilerimizi hiçbir şekilde mağdur etmeyeceğiz. O bölgede bulunan okulun da içinde bulunduğu alan dağınık bir şekilde tek kat ile dört katlı binalardan oluşuyor. İmar müdürlüğümüz bu bölgede oturan bina sahipleri ile yüz yüze görüşerek bir tespit çalışmasında bulunacaklar. Bu bölgede kimin hangi binada oturduğu hem emlak beyanlarında, hem tapu beyanlarında, hem de nüfus kayıtlarında tespit edilmiştir. 



Herkes Projeden Sonra Tapusuna Sahip Olacak 


Bizler sizlerle beraber bundan sonra sıklıkla toplantı yapacağız. Yapacağımız toplantılarda öncelikle elimizde bulunan verileri inceleyip analiz ederek bu bölgede yaşayan insanların sahip olduğu binaların metrekaresini tespit edeceğiz. Maliyetini ve sahip olduğu tutarı hesap edeceğiz. Yapacağımız çalışmalarda bu bölgede yaşayan insanları zarara uğratmayacağız. Herkes projeden sonra tapusuna sahip olacak. Bizim belediye olarak amacımız bu projeden para kazanmak değildir. Bizim amacımız bilirlsişiler vasıtasıyla bir değerleme çalışması yürütecekler. Bunun amacı o bölgede yaşayan insanların oturduğu evlerin emlakçılara, uzman kişilere sorarak piyasa fiyatını belirlemek. Dairelerin fiyatını ben belirlemeyeceğim, dolayısıyla hiç kimse hak mahrumiyetine uğramayacak Herkes tapularını yaşanılan sürecin ardından düzenlenecek törenle alacak.


Yapacağımız Projeyle Kaloriferli Evlere Sahip Olacaksınız 


Bayramca'da yaşanan sıkıntı Keskinler Sokak ve Karşıyaka'da var. O bölgede tapu sıkıntısı olmamasına rağmen insanlar birbirlerinin balkonlarına zorlanmadan el uzatarak geçebiliyorlar. Biz Bayramca'yı hep beraber örnek yapabilirsek diğer mahallelerde yaşayan insanlar kimsenin mağdur edilmeden çözüm üretilebileceğini görecekler. Yaşadığınız bölgede şuan kalorifer yok bunun sonucunda yaktığınız kömür havayı kirletiyor. Yapacağımız projeyle kaloriferli, binanın yanında çocuk parklarının bulunduğu evlere sahip olacaksınız. 



Ünye Haber Gazetesi


Geri Dön