30 / 04 / 2024

Ünye'deki dönüşüm projeleri göz dolduruyor!

Ünye'deki dönüşüm projeleri göz dolduruyor!

Ünye Belediyesi 2014 yılından bu yana ortaya koyduğu örnek projelerle Ünye'yi baştan aşağı değiştiriyor.



Çalışmalarına son sürat devam eden Ünye Belediyesi 2014 yılından bu yana ortaya koyduğu örnek projelerle adından söz ettiriyor. Ünye Belediyesi'nde yer alan habere göre, tüm Türkiye genelinde de ses getiren projeler ile kentin kimliği son 4,5 yılda gözle görülür oranda değişti.

ÜNYE BELEDİYESİ’NDEN ÖRNEK PROJELER


Başta altyapı çalışmaları ve kentsel dönüşüm projeleri olmak üzere sosyal belediyecilik alanında da önemli projeler yapıldı.

Tüm bunların yanı sıra turizm kenti olma yolunda hayata geçirilen projelerle Ünye tarihinde olmadığı kadar tanınmış bir kent haline geldi ve ziyaretçi sayısında ciddi artış yaşandı.

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Ünye’de kent yaşamını doğrudan etkileyen alanlarda da 4,5 senede önemli kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirildi. Ünye Rüzgârlı Sokak’ta yapılan kamulaştırma çalışması ve yıkımın ardından, bu bölgenin denizle geniş bir bulvar ile buluşması sağlanarak kent yaşamı nefes aldı. Yine kullanım ömrünü tamamlamış olan Eski Belediye Kültür sarayı yıkılarak yerinde 30 milyon TL değerinde alışveriş merkezi inşa edilerek hizmete sunuldu. Kentin merkezinde bulunan eski pazaryeri yıkılarak burada ki pazarcı esnafı yeni hayata geçirilen kapalı çarşıya taşınırken, eski pazaryerinin bulunduğu alana 400 araçlık kapalı otoparkı bulunan 15 Temmuz demokrasi meydanı inşa edildi. Aynı alanda yükselecek olan Kültür Sarayının ihalesi ise yapıldı. Yine Ünye sahilinde mülkiyeti Ünye Belediyesinde bulunan sahil işletmeleri yenilenerek kent yaşamının ve turizmin hizmetine açıldı.


Geri Dön