28 / 04 / 2024

Ünye'nin altyapısı yenileniyor!

Ünye'nin altyapısı yenileniyor!

OSKİ Genel Müdürlüğü, Ordu genelinde sürdürdüğü alt yapı ve kanalizasyon yapım, bakım ve onarım çalışmalarına Ünye ilçesinde devam ediyor, yapılan çalışmalarla bölgeye 576 metre, 300’lük polietilen boru döşendi.





OSKİ Genel Müdürlüğü, Ordu genelinde sürdürdüğü alt yapı ve kanalizasyon yapım, bakım ve onarım çalışmalarına Ünye ilçesinde devam ediyor.

 

“ESKİ UYGULAMALAR VERİMLİ DEĞİLDİ”

 

Ünye ilçesinde sebze ve meyve halinin atık su ihtiyacını karşılayacak alt yapı sistemi olmadığı için kanalizasyon atıkları bu zamana kadar fosseptik çukurlarında birikiyordu. Sık aralıklarla dolan çukurlar, vidanjör ya da kombine kuka araçları vasıtasıyla boşaltılıyordu. Mevcut sistemle araçlar sürekli meşgul olmakta ve personel israfı yaşanmaktaydı.

 

“OSKİ’DE PRATİK YÖNTEMLER UYGULANIYOR”

 

OSKİ Ünye Şube Müdürlüğüne bağlı teknik ekipler, eski sistemden daha verimli ve pratik bir yöntem geliştirerek bölgeye yeni bir kanalizasyon hattı inşa etti. Yeni hat ile bölgeye en yakın mevcut kolektör bacasına bağlantı yapılarak, atıkların biriktirilmesi yerine bölgeden uzaklaştırılması sağlandı. Bu sayede hem zamandan hem de personelin iş gücünden tasarruf edilerek sistem daha işlenebilir hale getirildi. Yapılan çalışmalar sonucunda bölgeye 576 metre, 300’lük polietilen boru döşendi.

 

“KANALİZASYON ATIKLARININ ATIK SU ARITMA TESİSİNE ULAŞTIRILMASI SAĞLANDI”

 

OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada fosseptik çukurlarının özellikle nüfusun yoğun olduğu bölgelerde sık aralıklarla dolduğuna, aynı sıklıkta araç ve personel ihtiyacı doğurduğuna vurgu yaparak; “Atık suların bertarafında hat yapılarak bölgeden uzaklaştırılması, alt yapı hizmetlerinin daha verimli kullanılmasını sağlıyor. Ünye ilçemizde sebze ve meyve halinin atık suları fosseptik çukurlarını hemen doldurmaktaydı. Yeni yaptığımız hat ile bu sorun ortadan kaldırılarak, kanalizasyon atıklarının boru hatları vesilesiyle atık su arıtma tesisine ulaştırılması sağlandı” dedi. 



Ordu Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön