13 / 05 / 2024

Üreticilerden 'TMO doğrudan tarladan alım yapsın' talebi!

Üreticilerden 'TMO doğrudan tarladan alım yapsın' talebi!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Kılınç, deprem bölgesinde tahılı depolama imkanının yıkım sebebiyle sorunlu olduğunu ifade ederek, Toprak Mahsulleri Ofisinin doğrudan tarladan alım yapması talebini dile getirdi. 



TZOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Yazıhan Ziraat Odası Başkanı Yunus Kılınç, yaptığı son dakika açıklamasında "Bir avuç tahılımızı koyacak depomuz kalmadı. Hasat olacak. Şimdi biz bu buğdayı hasat edeceğiz. Nereye koyacağız? Güvenlik açısından nereye saklayacağız?" ifadelerine yer verdi. 

Her gün yağmur yağdığının altını çizen Yunus Kılınç, "Biz bu kadar hasadı nereye dökeceğiz? Bir an önce TMO'nun alım yapması lazım" açıklamasında bulundu. 

Yunus Kılınç, söz konusu konuşmasını, "Bilhassa deprem bölgesinde alım yaparken de tarladan direkt ofise, başka bir yere dökme şansımız yok" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Üreticilerden TMO doğrudan tarladan alım yapsın talebi!

Bunların yanı sıra son günlerde çiftçilerin en çok merak ettiği konulardan biri de buğday alım fiyatları oluyor. 

TMO'nun alım fiyatını açıklamasını bekleyen çiftçilerin hasada başladığının altını çizen  Antakya Ziraat Odası Başkanı Mehmet Muzaffer Okay, konuya ilişkin açıklama yaptı. 

Buğdayda rakam konusunda belirsizlik sebebiyle tüccarın çiftçinin elinden ucuza ürün almaya çalıştığına dikkat çeken Mehmet Muzaffer Okay, "Tarlada buğday var, hasat ediyoruz, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Seçim sonrası fiyat açıklanması için çok geç" açıklamasında bulundu. 

Mehmet Muzaffer Okay, maliyetlerinin yüzde 50'den fazla yükseldiğine işaret ederek, buğdayda fiyat beklentilerinin de ton başına 10 bin 500 Türk Lirası olduğuna vurgu yaptı. 

Deprem bölgesinde inşa edilecek Çay Sokağı Konutları'na çay üreticilerinden destek!

TMO buğday alım fiyatını ne kadar yapacak? Çiftçiler 10 bin 500 TL diyor! Buğday alım fiyatı ne zaman açıklanacak?

Depremzedelerin elektrik ve doğalgaz borçları silinecek!

Emlak vergisi muafiyeti şartları neler? Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri ne zaman?


Geri Dön