12 / 05 / 2024

URTİM, Rusya’nın 10 milyar dolarlık 12 stadyumuna talip oldu!

URTİM, Rusya’nın 10 milyar dolarlık 12 stadyumuna talip oldu!

Türkiye'nin alanında önde gelen üreticilerinden URTİM Kalıp ve İskele Sistemleri AŞ, 14-17 Nisan tarihleri arasında Rusya'nın Moskova şehrinde düzenlenen 'Mosbuild 2015'te yeni ürünlerini ilk defa sergiledi.



Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan URTİM Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Urfalılar, Rusya Federasyonu'na yönelik ABD ve Avrupa Birliği'nin uyguladığı yaptırımların Rusya inşaat sektörünü olumsuz etkilediğini söyledi. Krize rağmen Rusya pazarına olan inançlarının devam ettiğini ifade eden Urfalılar, "Rusya Federasyonu'na yönelik ABD ve Avrupa Birliği'nin uyguladığı yaptırımlar ve Rusya'nın karşı yaptırımları, pazarı olumsuz etkilemeyi sürdürecek. Ama işler 1-2 yıla düzelir. Daha önce de buradaydık, krizde de buradayız. Rusya dünyanın en büyük pazarlarından biri. Burada olmak çok önemli. Yılda sadece 900 binin üzerinde konut üretiliyor. Bu da, yılda 80 milyon metrekarenin üzerinde konut inşaatı tamamlanıyor demektir. Tüm bunlar, pazarın ne kadar değerli olduğunun kanıtı" dedi. 




Rusya'daki Türk müteahhitlik firmalarının küçülmeye gittiklerini belirten Urfalılar, bu firmaların malzemelerini başka ülkelere kaydırdıklarını söyledi. 



Stadyum konusunda tecrübeli Rusya'nın FIFA 2018 Dünya Kupası için önemli yatırımlara imza atacağını dile getiren Urfalılar, şunları söyledi: "Dünya Kupası için yaklaşık 50 milyar dolar yatırım ortamı olacak. Rusya, sadece 12 stadyum için 10 milyar dolar yatırım yapacak. Daha önce bu konuda çok tecrübeli bir firmayız. 35 yılıdır Türkiye ve dünyanın bir çok yerinde zor şartlarda çok sayıda büyük stadyum inşa ettik. 




Türkmenistan Olimpiyat Köyü, Sivas Stadyumu, Al Diwaniyah-Al Sunbula Stadyumu, Libya 28 Mart Stadyumu, Güngören ve Vodafone Beşiktaş Arena Stadyumu inşaatlarında kalıp ve iskelelerimizle yer aldık. Geçmiş referanslarımız buradaki projelerimizi rahatlıkla yapabileceğimizi anlatıyor." İş güvenliği yasası değişiyor Temmuz ayında iş güvenliği yasasının değişeceğini anlatan Urfalılar, yasanın değişmesiyle Türkiye'de artık eski tip iskele ve kalıpların inşaatlarda kullanılamayacağını, Avrupa standartlarına geçileceğini belirtti. URTİM'in hali hazırda Avrupa standartlarında üretim yaptığım kaydeden Serdar Urfalılar, yasanın değişmesiyle daha yoğun çalışacaklarını bildirdi. 



Dünya


Geri Dön