30 / 04 / 2024

Üsküdar Belediyesi borcuna karşılık kamu arazisini devretti!

Üsküdar Belediyesi borcuna karşılık kamu arazisini devretti!

Üsküdar Belediyesi, SGK’ya borcuna karşılık olarak Çengelköy’deki 3.5 dönümlük arsasını devretti. Kamuya ait arazi karşılığında 37 milyon 200 bin lira olan SGK borcunu ödedi…



Üsküdar Belediyesi’ndeki, 4 cami arazisi 2013 yılında hazineye devredilerek, 7 milyon 370 bin TL olan vergi borcu ödenmişti. 2019 yılında ise 39.7 milyonluk vergi borcuna karşılık, Çengelköy’deki Birlik Camisi arazisi hazineye devredilmişti.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre, 2 Ekim tarihinde, Üsküdar Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından Üsküdar Kent Hizmetleri Ticaret ve Sanayi A.Ş'nin, SGK'ya olan 37 milyon 200 bin TL’lik borcu karşılığında Çengelköy'deki 3.5 dönümlük arazi SGK Başkanlığı'na devredildi.

Karar meclis gündeminde ele alındı 

Çengelköy’deki arazinin devrine yönelik talep, Üsküdar Belediye Meclisi'nin Plan ve Bütçe ile Hukuk ve Mülkiye komisyonlarına gönderildi. Raporda, komisyonların da Üsküdar Belediyesi'ne ait arazinin SGK borçlarına karşılık devredilmesinin uygun görüldüğü bildirildi. SGK Yönetim Kurulu'nun 19 Eylül 2019 tarihli kararıyla borçlar karşılığında 37 milyon 200 bin TL değer biçilen arazinin kendilerine devredilmesini uygun bulduğu aktarıldı.

Üsküdar Belediyesi, borçlarına karşılık cami satıyor iddiası!


Geri Dön