29 / 10 / 2024

'Üsküdar Yenileniyor' projesi kapsamında kentsel dönüşüm bilgilendirme ofisleri bugün açılıyor!

'Üsküdar Yenileniyor' projesi kapsamında kentsel dönüşüm bilgilendirme ofisleri bugün açılıyor!

Üsküdar Belediyesi’nin, “Üsküdar Yenileniyor” projesi çerçevesinde Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Ofisleri kapılarını bugün açıyor. İşte ayrıntılar... 




Üsküdar Belediyesi tarafından katılımcı ve şeffaf bir süreçle tekil yapıdan mahalle ölçeğine kadar kentsel dönüşüme ilişkin çözümler üretilen “Üsküdar Yenileniyor” projesi çerçevesinde; Bahçelievler ve Yavuztürk mahallelerinde Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Ofisleri’nin açılışı yapılıyor. 

Üsküdar Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre; Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, vatandaşlar ve basın mensuplarının katılımıyla açılışı yapılacak olan Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Ofisleri 23 Ekim Çarşamba günü yani bugün saat 11.00’de hizmete sunulacak.

 Üsküdar Yenileniyor projesi kapsamında kentsel dönüşüm bilgilendirme ofisleri bugün açılıyor!

DEPREME DAYANIKSIZ RİSKLİ YAPILAR İÇİN ÇÖZÜM 

Aktarılan detaylara göre; riskli yapı stokunun dönüşümünde Üsküdar Belediyesi’ni birincil aktör ve etkin rol sahibi olma noktasına taşıyacak olan “Üsküdar Yenileniyor” ile vatandaşlar dönüşüm taleplerini direkt Üsküdar Belediyesi’ne iletebilme imkanı yakalayacak. 

Proje ile özellikle depreme karşı dayanıksız yapılar için bir çözüm sunularak, Üsküdar'da daha güvenli bir yaşam alanı hazırlanması planlanıyor. Ofislerin, mahalle bazlı dönüşüm projelerinin hızlanmasını sağlayarak, bölgedeki yaşam kalitesini yükseltmesi amaçlanıyor. 

 Üsküdar Yenileniyor projesi kapsamında kentsel dönüşüm bilgilendirme ofisleri bugün açılıyor!

VATANDAŞLARA KENTSEL DÖNÜŞÜME BAŞVURUDA DESTEK OLUNACAK 

Paylaşılan son dakika detaylarına göre, riskli yapı stoğunun depreme dayanıklı hale getirilmesi sürecinin çok daha etkin hale gelmesini sağlayacak olan “Üsküdar Yenileniyor” projesi ile Belediyenin kentsel dönüşümde  öncü olacağı süreçte güvenli, hızlı ve uygun maliyetli bir dönüşüm sürecinin sürdürülmesi bekleniyor. 

Bilgilendirme ofisleri ile Üsküdarlı vatandaşlar için herhangi bir kafa karışıklığı olmadan kentsel dönüşüm ile ilgili bilgilendirme yapılması ve başvuru sürecinde destek sağlanması bekleniyor. Başvurular “uskudaryenileniyor.com” adresi üzerinden de gerçekleştirilebiliyor. 

 Üsküdar Yenileniyor projesi kapsamında kentsel dönüşüm bilgilendirme ofisleri bugün açılıyor!

Tüm bunların yanı sıra geçtiğimiz Temmuz ayında Üsküdar’ın uzun süredir çözüm bekleyen kentsel dönüşüm sorununu gidermek ve depreme karşı güvenli, çağdaş ve çevre dostu yeni konutlarla vatandaşları biran önce buluşturmak için riskli yapıları, KENT AŞ’nin danışmanlığında ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) desteğiyle yenileme çalışmaları kapsamında "Hızlı tarama testi" uygulanmaya başlandığı açıklanmıştı. 

BB ile entegre olarak başlatılan ‘’Hızlı tarama testleri’’ne söz konusu tarih itibarıyla  5 bin 041 binanın başvurusu yapıldı. 400’ün üzerinde binada hızla inceleme gerçekleştirildi. Üsküdar Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ekiplerinin toplam 4 bin 645 binada inceleme yapacağı açıklanmıştı.  

Dünyanın en soğuk şehrinde binalar nasıl yapılıyor?

Bursa ve Muğla’da KDV’den muaf arsa ve arazi fırsatı! İhale tarihleri tek tek açıklandı!

Türkiye'de deprem riski çok yüksek: Kuzey Anadolu Fayı ve İzmir-Tuzla Fayı her an kırılabilir! 7'den büyük depremler...


 


Geri Dön