02 / 05 / 2024

Üstü açılıp kapanabilen AVM yapılıyor!

Üstü açılıp kapanabilen AVM yapılıyor!

Kavuklar Grup, 2013 yılının Mayıs ayında İzmir'de, Türkiye'nin üstü açılıp kapanabilen ilk alışveriş merkezinin yanı sıra, ofis ve rezidansın da yer aldığı projeye imza atıyor...



Kavuklar Grup, akaryakıt, otomotiv, gayrimenkul geliştirme, beton, prefabrik, sigortacılık, tarım ve hayvancılık ve matbaa mürekkep üretimi sektörlerinde hizmet veriyor. 43 yıllık geçmişe sahip firma, 2012 yılını 615 milyon TL'lik ciro ile kapattı. Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Abdullah Kavuk'un üstlendiği Grup, bin 500 sabit çalışanıyla aile şirketi olarak faaliyetlerine devam, ediyor. Grubun, 2013 yılının Mayıs ayında İzmir'de, Türkiye'nin üstü açılıp kapanabilen ilk alışveriş merkezinin yanı sıra, ofis ve rezidansın da yer aldığı projeye imza attığını dile getiren Abdullah Kavuk, "550 milyon dolarlık yatırım değeri taşıyan, 600 bin metrekarelik projemizi 2015'te tamamlamayı hedefliyoruz" dedi. Kavuklar'ın 1970'lerdeki hızlı büyüme süreciyle faaliyet alanlarım genişlettiğini belirten Abdullah Kavuk, o yıllarda uluslararası otomotiv markalarının bayiliğini üstlenmeye başladıklarım aktardı. Akaryakıt sektörüne 1977 yıkıda İzmir'de bir akaryakıt istasyonuyla adım attıklarını dile getiren Kavuk, bugün  İzmir  ve Malatya olmak üzere toplam 10 akaryakıt istasyonu işlettiklerini, İzmir'in perakende akaryakıt pazarının yüzde 10'unu tek başlarına karşıladıklarını söyledi. 2012 yılında sıfır ve ikinci el araçta toplam 6 bin araç satışı gerçekleştirdiklerini belirten Kavuk, "Otomotiv satışından araç bakım ihtiyacına kadar entegre hizmet sunan Kavuklar Otomotiv, yılda toplam 50 binin üzerinde araca servis hizmeti veriyor" diye konuştu.

Türkiye'de ihtiyaç duyulan alanlardaki yatirımlanyla yarattıkları katma değeri her geçen gün büyüttüklerini düe getiren Abdullah Kavuk, "Kavuklar, yapı malzemeleri sektörüne adımını 1997 yılında Malatya'da, bölgenin en büyük ihtiyacını karşılamak için hazır beton santralini kurarak attı. 2006'da İzmir Işıkkent'te yeni bir beton santrali yatırımım hayata geçiren ve 2011'de de İzmir'in Menemen üçesindeki Koyundere Beton Santrali'ni devralan Kavuklar, bugün hazır beton üretiminde yıllık 900 bin metreküp üretim kapasitesine ulaştı" dedi. Bu sene, Bornova Altındağ'da bin 100 dairelik konut projesine başlayacakları bilgisini veren Abdullah Kavuk, projenin bölgenin kentsel dönüşümüne yeııi bir soluk getireceğini, konutların yapılacak sosyal tesislerle birlikte, yüksek yaşam standartlarının uygulanabüdiği en güzel projelerden biri olacağını sözlerine ekledi.

Yılda 50 bin araca servis hizmeti

Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk, "Otomotiv satışından araç bakım ihtiyacına kadar entegre hizmet sunan Kavuklar Otomotiv, yılda toplam 50 binin üzerinde araca servis hizmeti veriyor" diye konuştu.

Dünya Özel Ek

Geri Dön