27 / 04 / 2024

Uzayan Kurban Bayramı tatili kredi arayışlarını hızlandırdı!

Uzayan Kurban Bayramı tatili kredi arayışlarını hızlandırdı!

Bayram tatilinin 9 güne çıkarılması tatil yapmak isteyen vatandaşları da para bulma konusunda hareketlendirdi. Kredi için yapılan aramalar yüzde 20 oranında artarken geçen yıllara göre bayram kampanyası düzenleyen bankaların az olması dikkat çekti.



Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Kurban Bayramı tatili 9 güne çıkarılınca bu tatil fırsatını değerlendirmek isteyen vatandaşlar da kaynak arayışına girdi. En uygun şartlarda ihtiyaç kredisi bulmak için arama yapan kişi sayısında mayıs ayına göre yüzde 20 oranında bir yükseliş tespit edildi. Ancak bankaların uygun şartlarda kredi vermek için bu defa muslukları fazla açmadıkları da ortaya çıktı.

Kredi kullandırılması konusunda bankalara getirilen yeni düzenlemelerin etkisiyle zaten bir süredir kredi aramalarında düşüş yaşanıyordu. Bayram tatilinin uzaması ile kredi rayıilarında bir kıpırdanma başlamış oldu.

Uzayan Kurban Bayramı tatili kredi arayışlarını hızlandırdı!

Konu ile ilgili açıklama yapan HangiKredi Genel Müdürü Oray Durmazoğlu “Bayram tatilinin 9 güne çıkarılması ile birlikte vatandaşlar da doğal olarak bu fırsatı değerlendirmek istiyor. Ancak hayat pahalılığı ile birlikte daha acil harcamaların öne çıkması vatandaşı bu tatil için yeni kaynak bulmaya itiyor. Kurban Bayramı tatilinde, vatandaşların tatil ihtiyaçlarını yapmak üzere oluşturacakları bütçeler için doğan para ihtiyacını karşılayacakları en doğru adres de bankalar oluyor doğal olarak. Bankaların bayram kredilerindeki kampanyaları ve daha avantajlı faiz oranları, yapılan başvuru sayısını da arttırmış oldu” ifadesini kullandı. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön