27 / 04 / 2024

Uzlaşma sağlandı: Milyonlara TOKİ müjdesi! Memurlara yeni haklar kapıda!

Uzlaşma sağlandı: Milyonlara TOKİ müjdesi! Memurlara yeni haklar kapıda!

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin belediği toplu sözleşme görüşmelerinde taraflar zam oranında anlaşma sağlayamadı. Uzlaşmaya varılan maddelerde ise TOKİ konutlarında memura öncülük verilecek. İşte detaylar...



Memurların heyecanla beklediği toplu sözleşme görüşmelerinde taraflar zam oranında anlaşama sağlayamadı. Ancak memurun sosyal haklarında iyileşme yapılacak bazı maddelerde uzlaşıldı.

Bu kapsamda memur ve emekli temsilcileri, sosyal haklar konusunda masadan iyi sonuçlar alarak kalktı.  TOKİ  konutlarında memura, lojmanda ise engellilere öncelik sağlanacak.

Buna göre, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutlarında memurlara, lojmanlarda engelli kamu çalışanlarına öncelik verilecek.

1. derece memurların tamamına 3600 ek gösterge sağlanacak. Disiplin affı çalışması gerçekleştirilecek. Mobbing İzleme Kurulu'nda memur temsilcisi bulunacak, görevde yükselme sınavları düzenli aralıkla yapılacak, senelik izinler dışında hac izni sunulacak.

Uzlaşma sağlandı: Milyonlara TOKİ müjdesi! Memurlara yeni haklar kapıda!

11 HİZMET KOLUNDA ANLAŞMA SAĞLANDI

Memur ve memur emeklisini kapsayan 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde 1 Ağustos tarihinde başlayan müzakere süreci önceki gece tamamlandı. Hükümet 2024 için toplam yüzde 25, 2025 için ise toplam yüzde 11 zam teklif etmişti.

Fakat 2024 için toplam yüzde 70, 2025 için ise yüzde 40 zam isteyen Memur-Sen bu teklifi onaylanmadı. Müzakerelerden sonra, Kamu İşveren Heyeti ile Memur-Sen, memur ve memur emeklilerinin genelini kapsayan zam oranında anlaşamadı, fakat taraflar 11 hizmet kolunun tamamında 341 maddede anlaşma sağladı. Peki, memurların toplu sözleşmedeki kazanımları neler oldu? İşte detaylar...

YİYECEK YARDIMI SAĞLANACAK

Sabah gazetesinin haberine göre, Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği hükümlerinden aynı usul ve esaslar kapsamında sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilen personel de faydalanacak.

Uzlaşma sağlandı: Milyonlara TOKİ müjdesi! Memurlara yeni haklar kapıda!

KİRA BEDELİ YOK

Hizmet tahsisli kamu konutlarının çerçevesi genişletilecek. Kurum ve kuruluşların meskun yerlerden uzak, sosyal ve ekonomik zorlukları olan, termik santral, maden sahası ve ocakları, fabrika, işletme,  ulaşım ve iskân imkânları kısıtlı yerlerde bulunan baraj, trafo, şantiye, enerji dağıtım ve iletim merkezleri, gar ve istasyonlar gibi yerlerde yer alan kamu konutlarından kira bedeli alınmayacak.

Konutların tespiti ilgili kurum ve kuruluş ile kurumun yer aldığı hizmet kolundaki yetkili sendika temsilcisinden oluşturulacak komisyonca tespit edilecek.

KİT'lerde konut kira bedeli olarak her sene Milli Emlak Genel Tebliğleri'yle belirlenen kira birim miktarlarından yüzde 85'i tahsil edilecek.

Gözler şimdi Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun vereceği karara çevrildi. Böylece 31 Ağustos tarihinde memur ve memur emeklisinin zam oranları belli olacak. 11 üyeden oluşan kurul oy çokluğuyla karar veriyor. Kurulun kararı kesin olacak, itiraz edilemeyecek.

Aile Bakanlığından yardım alanlara müjde! e-Devlet'ten başvuranın hesabına yatıyor! TCKN sonu 0, 2, 4, 6, 8 olanlar...

SON DAKİKA Deprem oldu! Malatya'da korkutan deprem !

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, 6.5 büyüklüğünde Marmara depreminin nerede olacağını açıkladı! Son dakika! 


Geri Dön