11 / 05 / 2024

Uzman çavuş kadro son dakika 2023! Uzman çavuşlara kadro ne zaman verilecek?

Uzman çavuş kadro son dakika 2023! Uzman çavuşlara kadro ne zaman verilecek?

Uzman çavuşlara kadro ne zaman verilecek merakla araştırılıyor. İşte bu konudaki son açıklamalar!



140 bin kişinin özlük haklarının düzeltilmesi için kanun değişikliklerine ilişkin çalışma yürütülüyor. Ağırlık olarak MHP'den gelen önerilerin yer alırken çalışma, bakanlıkların da görüşüne başvurularak son şeklini almaya başlayacak. MHP'nin önerilerinin içinde sayıları 200 bini bulan uzman çavuşların kadroya alınması da yer alıyor. Yapılacak olan düzenleme ile bunların tümünü içine alacak. Belli koşul ve kriterlere uygun olanların kadroya alınması amaçlanıyor.

TAKVİM BELLİ OLDU MU?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bu konuya ilişkin, ''Sözleşmeli personelin haklarını düzenleyeceğiz. Onları da bu endişeden kurtaracağız. Henüz netleşen bir takvim yok. Dosyamız netleştiği zaman açıklayacağız. Kamu da daha adil bir düzenleme beklentisi vardı" diye konuştu.

ÖZLÜK HAKLARINA ÖZEL DÜZENLEME

Teklifte buna ek olarak da gazi, şehit yakınlarına yönelik de yeni düzenlemelerin yer alması bekleniyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Vatandaşlarımızın imar sorunlarından terör ile mücadelede yaralanıp da gazi sayılmayan kardeşlerimizin haklı isteklerine, uzman çavuşlarımızın özlük hakları ile ilgili beklentilerinden uzman jandarmalarımızın okullarında geçen bir yıllık sürenin fiili hizmetten sayılması da içinde olmak üzere her mesele kalıcı olarak çözülmelidir" demişti.

SÖZLEŞMELİYE KADRO YÜRÜRLÜKTE!

458 bin 615 sözleşmeli personelin kadroya geçişine imkan sağlayacak olan kanun teklifi geçtiğimiz yıl hazırlanıp, sunumu da yapılmıştı. Alt komisyonlardan geçtiği belirtilen taslak metin Genel Kurulda da kabul edilerek Meclis'ten de geçti. Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi böylece resmen yasalaştı. Daha sonra ise kadro düzenlemesi Resmi Gazetede yayımlandı ve resmen yürürlüğe girdi. Yürürlük tarihi sonrası sözleşmeli personele kadro yasası için 30 günlük bir müracaat sürecini içine alarak başlayacak.

Banka promosyonunda rekor rekor üstüne! Hesaplara anında 27 bin lira geçecek!

PTT 65 yaş maaşı ayın kaçında yatıyor? Zamlı 65 yaş aylığı ne zaman yatacak?


Geri Dön