28 / 04 / 2024

Uzman ekonomist Belgin Maviş'ten flaş tahmin! Altın almalı mı, satmalı mı? İşte cevap!

Uzman ekonomist Belgin Maviş'ten flaş tahmin! Altın almalı mı, satmalı mı? İşte cevap!

Piyasa uzmanı ekonomist Belgin Maviş, A Haber canlı yayınında konu ile alakalı kritik değerlendirmelerde bulundu.



Altın fiyatlarının geleceği ne olacak? Gram altın şu an ne kadar oldu? Yatırımcılar altın almalı mı, elinde altın olanlar satmalı? Fiyatlar iner mi çıkar mi? Piyasa uzmanı ekonomist Belgin Maviş, A Haber canlı yayınında konu ile alakalı kritik değerlendirmelerde bulundu.

İşte Belgin Maviş'in açıklamalarından satır başları;

.Ons tarafında satış baskısı sürüyor çünkü burada belirsizlikler var.

İçeride gram altın hem onsta hem de dolar / TL hareketinden etkilendiği için yukarı yönlü hareket ihtimali olduğu için 1.060 seviyesi tüm zamanların rekor seviyesiydi bunun üzerine ataklar görebiliriz..

Ki gram altında yön açık yukarı yönlü bu seviyenin aşılması durumunda 1.100 - 1.200 TL bandına doğru hareketler görürüz.

Uzman ekonomist Belgin Maviş ten flaş tahmin! Altın almalı mı, satmalı mı? İşte cevap!

Geri çekilmeler ise özellikle 1.000 liranın altında 200 günlük ortalamalar 950 seviyesine çıktığı için 1.000'in altındaki her seviye alım için son derece uygun ve elverişli seviyeler..

Uluslararası piyasalarda güçlü ABD doları, spot altın fiyatını aşağıda tutuyor. Spot altın fiyatı, Dolar Endeksi'nin 108,25 seviyesinin üzerine çıktığı bu sabah 28 Temmuz'dan bu yana ilk kez 1744,63 dolar/ons seviyesini gördü.

Analistler Fed'in Eylül toplantısında agresif faiz artırımına devam edip etmeyeceği belirsizliğinin altın fiyatının yön belirlemekte zorlanmasına yol açtığını vurguluyorlar.

.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön