05 / 05 / 2024

Altın almalı mı, satmalı mı? Bir gram altını olan bile acilen baksın!

Altın almalı mı, satmalı mı? Bir gram altını olan bile acilen baksın!

Altında yükseliş devam ederken, yeni rekor seviyeleri test ediliyor. Peki bu yükseliş daha ne kadar devam edecek? Vatandaşlar altın almalı mı satmalı mı? Altında son durum ne, bayramdan sonra altın ne olur? Ünlü yatırım uzmanı Necati Akın herkesin kafasındaki soruları cevaplandırdı.



Özellikle Türkiye’de güvenilir liman olarak bilinen altında yükseliş devam ediyor. Önceki günlerde 1265 TL ile tarihinin rekor seviyesine ulaşan altının geleceği yatırımcılar tarafından merak ediliyor. 14 Mayıs tarihinde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi ve sonrası altının nasıl bir yol izleyeceği tartışılıyor. Altın yükselmeye devam edecek mi, yoksa düşecek mi? Elinde bir gram bile altın olan vatandaşlar altını satmalı mı, yoksa beklemeli mi? Merak edilen tüm sorulara ünlü yatırım uzmanı Necati Akın cevap verdi. İşte Necati Akın’ın konu ile ilgili cevapları...

 Altın almalı mı, satmalı mı? Bir gram altını olan bile acilen baksın!

Amerika Birleşik Devletleri’nde ekonomik verileri olumlu gelmesinin ardından faiz artırım sinyalleri gelmesi altının yükselişini tetikledi. Yaz aylarının da yaklaşması ile birlikte düğün hareketliliği başladı. Bu nedenle yükseliş trendi de devam ediyor. Altında yeni rekorlar gelmeye ve yatırımcıyı kendine çekme devam ediyor.

İşte detaylar...


Geri Dön