15 / 05 / 2024

Uzman isim, bina güçlendirmenin maliyetini çıkardı! O fiyat duyanları çok şaşırttı!

Uzman isim, bina güçlendirmenin maliyetini çıkardı! O fiyat duyanları çok şaşırttı!

Kahramanmaraş’ta yaşanan iki büyük deprem felaketinin ardından bina risk analizi yaptırmak için belediyelere yapılan başvurularda büyük bir artış oldu. Peki, riski binaların güçlendirilmesinin maliyeti ne kadar? İşte detaylar...



YENİDEN YAPIM MALİYETİNİN YÜZDE 40’I KADAR

Bina güçlendirmesine ilişkin önemli bilgiler veren Deprem Güçlendirme Derneği Başkanı Sinan Türkkan, bina güçlendirmenin maliyetini de açıkladı. Türkkan’ın verdiği rakama göre güçlendirme maliyeti tekrar yapım maliyetinin yaklaşık yüzde 40'ı oranında.

 “Binanın bodrum katındaki bütün temeller açılıp bu bölgenin radya temel biçiminde dönüştürülmesi gerekiyor. Yani tümü temel durumuna gelecek ve zemin iyileştirilmesinin yanında bu binada çalışmaya başlamak gerekiyor. Kolonlar yapılan analizler neticesinde eğer yetersiz çıkarsa bunun önünde birkaç tane güçlendirme yöntemi var.

Uzman isim, bina güçlendirmenin maliyetini çıkardı! O fiyat duyanları çok şaşırttı!

Bir tanesi betonarme mantolama denilen yaygın bir şekilde bilinen ikincisi çelikle güçlendirme var. Bir de tabi son dönemlerde sıklıkla kullanılan ve ekonomik olan karbonfiberle güçlendirme modeli bulunuyor. Gördüğünüz duvar tuğla duvar. Biz bu tuğla duvarı kaldırıp yerine perde beton yapacağız” diyen Sinan Türkkan şu ifadeleri kullandı:

GÜÇLENDİRMENİN MALİYETİ ORTALAMA 250 BİN TL

“Güçlendirme işlemi daire başı tahmini 250 bin lira. Ancak kişiler burada bu çalışma yapıldıktan sonra doğramalarını da değiştirmek istiyor. Yerdeki parkesini değiştirmek istiyor. Buna ilişkin daire başı 100-150 bin liralık ek maliyet geliyor. Güçlendirme işlemini yapmış olan kişiler de bu işin sonunda sağ salim dışarı çıkabilir. Belki bina hasar görür fakat vatandaşlar sağlıklı bir şekilde hayatına devam edebilir.”

Karayolları Genel Müdürlüğü birçok alanda rekor sayıda işçi alımı yapacak! Sürücü operatörü, yapı ustası, aşçı...

Dolar alacaklar elini çabuk tutsun! Dolar tam 23 TL olacak! Uzman isim ilk kez bu kadar net konuştu!

Prefabrik evler için ruhsat ve izin gerekli mi? Ruhsata ihtiyaç olmayan yapılar hangileri?


Geri Dön