18 / 05 / 2024

Uzman isimden açıklama geldi: Altın için rakam belli!

Uzman isimden açıklama geldi: Altın için rakam belli!

FED kararı sonrası gram altın 910 lira üstüne çıktı. Dolar kuru da altın gibi yükselişe geçti. Altın fiyatları saat 13:19 itibariyle 922 liradan işlem görüyor. Peki bu rakamlardan altın alınır mı? Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Uzman isim rakam verdi...



İslam Memiş: '''FED faiz artırımı beklenti doğrultusunda oldu. Piyasalara rakamsal anlamda fazla yansıma olmadı çünkü beklenti gerçekleşti. Emtia (altın ve gümüş) fiyatlarının son 3 haftadır yatırımcı için yüksek seviyede olduğunu ifade etmiştim. Düşüş trendi bu hafta başladı. Altın ve gümüşteki bu geri çekilmenin ben 1-2 hafta daha süreceğini tahmin ediyorum. FED faiz artırımı beklenti doğrultusunda oldu. Piyasalara rakamsal anlamda fazla yansıma olmadı çünkü beklenti gerçekleşti. Emtia (altın ve gümüş) fiyatlarının son 3 haftadır yatırımcı için yüksek seviyede olduğunu ifade etmiştim. Düşüş trendi bu hafta başladı. Altın ve gümüşteki bu geri çekilmenin ben 1-2 hafta daha süreceğini tahmin ediyorum.  

 Uzman isimden açıklama geldi: Altın için rakam belli!

Altın 850 liraya inebilir

Piyasalarda fırsatlar hiç bir zaman bitmeyecektir. Ben bu yıl gram altında 1450 lira seviyesini bekliyorum. Bugün için 900 lira seviyesi. Kısa vadede düşüşlerin devam edeceğini tahmin ediyorum. 880-870 lira belki 850 lira seviyesine kadar gerileyebilir. İşte buralarda TL'de kalmış olanlara, düğün yapacaklara, altın borcu olanlara alım fırsatı verecek. Kalıcı mı peki değil.  Piyasalarda fırsatlar hiç bir zaman bitmeyecektir. Ben bu yıl gram altında 1450 lira seviyesini bekliyorum. Bugün için 900 lira seviyesi. Kısa vadede düşüşlerin devam edeceğini tahmin ediyorum. 880-870 lira belki 850 lira seviyesine kadar gerileyebilir. İşte buralarda TL'de kalmış olanlara, düğün yapacaklara, altın borcu olanlara alım fırsatı verecek. Kalıcı mı peki değil.

 Uzman isimden açıklama geldi: Altın için rakam belli!

Yıl sonu altın 1450 lira olacak

 Altın ve gümüşteki orta ve uzun vadedeki beklentilerim yine pozitif yönde. 2022 yılı analiz raporumda gram altın fiyatını 1450, ons tarafında 2150 dolar, gümüşün gram fiyatını 20, ons tarafında 40 dolar öngörümü paylaşmıştım. Bu öngörülerimde herhangi bir değişiklik yok. Ben bu yıl bu zirveleri bekliyorum. 2022 yılı çok karışık olacak : Zaman zaman sert bir şekilde dalgalanan bir piyasa var. Arkadaşlar 2022 yılı oldukça kafa karışıklığı, oldukça problemli bir yıl olacak. O yüzden varlıklarınızı çeşitlendirin. Sepet uygulamasıyla farklı enstrümanlara yatırım yapın. Orta ve uzun vadeli yatırımcı olursanız çok isabetli olur. Çünkü 2022 yılı bayağı karışık bir yıl olacak. Daha bu yılın ilk çeyreğinde Rusya operasyonu ile çok karışık bir yıl olacağı sinyalini almış olduk.  Altın ve gümüşteki orta ve uzun vadedeki beklentilerim yine pozitif yönde. 2022 yılı analiz raporumda gram altın fiyatını 1450, ons tarafında 2150 dolar, gümüşün gram fiyatını 20, ons tarafında 40 dolar öngörümü paylaşmıştım. Bu öngörülerimde herhangi bir değişiklik yok. Ben bu yıl bu zirveleri bekliyorum. 2022 yılı çok karışık olacak : Zaman zaman sert bir şekilde dalgalanan bir piyasa var. Arkadaşlar 2022 yılı oldukça kafa karışıklığı, oldukça problemli bir yıl olacak. O yüzden varlıklarınızı çeşitlendirin. Sepet uygulamasıyla farklı enstrümanlara yatırım yapın. Orta ve uzun vadeli yatırımcı olursanız çok isabetli olur. Çünkü 2022 yılı bayağı karışık bir yıl olacak. Daha bu yılın ilk çeyreğinde Rusya operasyonu ile çok karışık bir yıl olacağı sinyalini almış olduk.'' dedi.

İslam Memiş'ten dikkat çeken altın açıklaması: Alanlara geçmiş olsun, bekleyenlere hayırlı olsun!

FED sonrası gram altın, çeyrek altın, tam altın kaç lira oldu?

Altın fiyatları FED sonrası atak yaptı!

FED kararı sonrası altın fiyatları ne oldu?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön