Ekonomi

Uzman isimden çarpıcı açıklamalar geldi! Altın, dolar, gümüş yatırımcıları dikkat!

Altın ve Para uzmanı İslam Memiş, yeni haftaya düşüşle başlayan gram altın, gümüş ve dolar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yatırımcılar dikkat! Uzman isim şöyle açıkladı...

Altın ve Para Uzmanı İslam Memiş, Youtube kanalındaki konuşmasına öncelikle haftaya düşüşle başlayan gram altına değindi.

Memiş, Borsa İstanbul 2175 seviyesinde haftayı tamamladığını şu anda yatay seyrettiğini söyledi. Bununla birlikte dolar kuru da geçem haftayı 14,83 liradan tamamlamıştı. Memiş, ilerleyen zamanlarda dolar kurunda 14,80 liranın altında seviyeler görebiliriz diyerek altını çizdi. Euro kuru ise  geçtiğimiz hafta 16.29 lira seviyesinden günü kapatmıştı. Bugün ise  16.26 lira seviyesinde. Yatay seyrini koruduğunu söyledi.

Dolar kuru yatay seyrine devam ederken, altın fiyatlarının düştüğünü söyleyen İslam Memiş düşüşün nedenini açıkladı ve yatırımcıları uyardı...
 

Altın neden düşmeye başladı?

Gram altında 935-940 lira aralığında bir artış olduğunu fakat buna rağmen uyarıda bulunduğunu söyleyen Memiş, 932 lira seviyesinden günü kapattığını söylerken şu anda ise altın 921 lira seviyesinde işlem görüyor.  Geri çekilen bir düşüş fiyatı var. Emtia fiyatları yüzde 1 düşüşle başladı. Bana göre 900 liranın üzerindeki fiyatların yüksek olduğunu söyledi.

Bir ons altın 1958 dolar seviyesinden kapanmış, Cuma günü 1965 doları görmüştü. Bu fiyatlar yüksekti. 1880 dolar seviyesine kadar bir geri çekilme olur diyen Memiş, 1900 üzeri alım uygun olmadığını söyledi.

Gümüşün gram fiyatı ise geçen haftayı 12.18 liradan kapatmıştı. Bu seviyenin yüksek olduğuna dikkat çeken İslam Memiş,  şu andaki seviyenin de 11.97 lira seviyesi ile gerileme olduğunu gözlemlediğini aktardı.

22 ayar, 18 ayar ve 14 ayar bilezik bugün kaç lira?

 Yatırımcılar dikkat! Altın ve dolar operasyonu geliyor!

Gümüş bugün ne kadar? İşte 28 Mart 2022 gümüş fiyatları...

Gram altın bugün 9 liralık kayba uğradı: Gram altın, çeyrek altın kaç TL? Altın fiyatlarında son durum!

Ons altın 1950 sınırında! Gram altın, çeyrek altın kaç lira? 28 Mart 2022 altın fiyatları...