27 / 04 / 2024

Uzmanlardan korkutan Bitcoin yorumu!

Uzmanlardan korkutan Bitcoin yorumu!

Geçtiğimiz aylarda 64 bin dolara ulaşan Bitcoin için uzmanlardan korkutan tahmin geldi. Analistler Bitcoin'in 20 bin dolara kadar düşebileceğini düşünüyor. 



Kripto para borsasının en büyük birimlerinden biri olan Bitcoin için tahminler devam ediyor. Hürriyet'te yer alan habere göre; Nisan'dan itibaren düşüşte olan Bitcoin'e yönelik analistler korkutan yorumlarda bulundu. Açıklamalara göre; Bitcoin 20 bin dolara kadar gerileyebilir. ı Bitcoin'de düşüşün devamı durumunda Oanda Corp.,Evercore ISI ve Tallbacken Capital Advisors LLC analistleri olumsuz görüşlerini aktardı.

ABD'nin kararları etkiliyor

ABD hükümeti tarafından kripto paralara yönelik regülasyon ihtimali Bitcoin'de düşüşün başlangıcı oldu. Bununla birlikte kripto para piyasalarına yönelik sürekli açıklama yapan milyarder iş adamı Elon Musk da Bitcoin'e zarar vermeye başladı. Bitcoin Haziran ayında sadece 9 günde yüzde 10 değer kaybına uğradı. 

Uzmanlardan korkutan Bitcoin yorumu!

20 bin dolara inebilir

Stratejist Rich Ross ve analist Michael Purves düşüşün sürmesi durumunda 20 bin dolar seviyesinin kilit seviye olacağını dile getirdi. Analist Edward Moya ise 30 bin doların aşağı yönlü olması halinde satışların hız kazanacağını söyledi. 

ABD Gelir İdaresi'nden yetki talebi

ABD Gelir İdaresi Başkanı Charles Retting, ABD Kongresi'nden 10 bin doların üzerindeki kripto para transferleri için bilgi toplama talebinde bulundu. 

Retting "Kongre'nin yetki vermesine ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Kongre'nin kripto para transfer verilerinin toplanması için bize açık şekilde yetki vermesi çok önemli" şeklinde konuştu.

Retting ek olarak "Kripto sanal paraların çoğu radar ekranlarından  uzak durmak için dizayn edilmişler" ifadelerine yer verdi. 

Uzmanlardan korkutan Bitcoin yorumu!

Retting açıklamasında kripto varlık değerlerindeki artıştan kazanılan büyük karların IRS'ten kaçırıldığını, yılda 1 trilyon dolar civarında "vergi açığı" meydana geldiğini söyledi.

Regülasyon uyarısı 

ABD'nin SPK'sı olarak bilinen SEC'in üyelerinden Hester Peirce, kripto paraları için hayata geçirilecek büyük adımların yatırımcıların hevesini kıracağını dile getirdi. Pierce, ABD'li regülatör kurumların zorlayıcı tutumlarından tedirgin olduğunu dile getirdi.

Kripto paralarda son durum ne?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön