16 / 05 / 2024

Uzmanlardan son dakika ÖTV indirimi açıklaması! Araba alacaklar şimdi bu habere bakın!

Uzmanlardan son dakika ÖTV indirimi açıklaması! Araba alacaklar şimdi bu habere bakın!

Otomotivde tedarik krizi gevşedi ancak bu defa da talepte büyük kayıp gerçekleşiyor. Sektör temsilcileri, sene sonunda büyük daralmanın önüne geçmek için matrah güncellemesinin aciliyet kazandığına dikkat çekti. Peki otomobilde ÖTV indirimi gelecek mi? Otomobillerde ÖTV indirimi başlayacak mı? İşte



Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, "Bazı modellerde tedarik problem kısmi olarak devam ediyor. Müşteri taleplerini mümkün olan en kısa sürede karşılamaya çalışıyoruz. Fakat satışlar beklenenin altında seyrediyor" dedi ve bu daralmanın iki önemli sebebini açıkladı. 

"Birincisi, araç fiyatlarının yüksek olması, diğeri de krediye ulaşmada yaşanan zorluklar. Ayrıca, ÖTV matrahlarında uzun süredir güncelleme yapılmaması da bir çok modelin üst baremde kalmasına neden oluyor" diyen Berkel, bunun da doğla olarak pazarı olumsuz etkilemeyi sürdürdüğünün altını çizdi. "Tüm bu gibi olumsuz durumlar neticesinde hem sıfır kilometre hem de ikinci el satış ve operasyonlarında azalma yaşıyoruz" diyen Murat Berkeli, genel olarak showroom trafiklerinde gözle görülen bir azalma olduğunu vurguladı.

Uzmanlardan son dakika ÖTV indirimi açıklaması! Araba alacaklar şimdi bu habere bakın! 

Konuyla ilgili konuşan diğer bir isim de Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, "Yerli modellerde bir ay, ithal modellerde 2,5-3 ay bekleme süresi var" diyerek başladığı açıklamasında yeni yılın ilk çeyreği itibarıyla başlayan tedarik sorunlarının hafifleyeceğini öngördüklerini dile getirdi. Berk Çağdaş, "Ancak özellikle ağustos ayı ortası itibarıyla gerek krediye erişimde yaşanan zorluklar, gerekse de fiyat artışları sebebiyle showroom trafiğimiz düştü" diyerek açıklamasını sonlandırdı. 

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO'su Ali Haydar Bozkurt da modelden modele tedarik zamanlarında çok fazla değişkenlik olduğunun altını çizerek, "Bazı modellerde teslimat süreleri daha kısayken, bazılarında beklenmedik şekilde esnemeler oluyor. Örneğin; şu anda Türkiye özelinde Corolla Hybrid almak isterseniz, yaklaşık yıl sonuna kadar bekleme süreleri varken, benzinli Corolla için durum biraz daha iyi ancak bu modelde de 1 aylık bekleme süreleri olduğunu söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı. 

Şu anda araç almak isteyen perakende müşterisinde bir yavaşlama olduğunu gözlemlediklerinin altını çizen Bozkurt, bunun en temel nedeninin mevcut koşullarda müşterilerin krediye ulaşamamaları olduğunu ve benzer şekilde filo müşterilerinin de krediye ulaşmakta zorluk çektiklerini belirtti. 

Otomotiv Direktörleri Derneği Başkanı: İkinci el otomobilde alışılmışın dışındaki yüksek fiyat ortamı bitiyor…

Opel Mokka'da hem indirim ve 0 faiz kampanyası başladı! Opel Mokka 12 Eylül 2022 fiyat listesi!

Otomobil sektörüne yeni soluk! Bu sene satılan arabaların yüzde 15'i elektrikli olacak...


Geri Dön