28 / 04 / 2024

Üzümlü Belediyesi'nin Taşlar Yerine Oturuyor projesi ödül aldı!

Üzümlü Belediyesi'nin Taşlar Yerine Oturuyor projesi ödül aldı!

Üzümlü Belediyesi'nin 'Taşlar Yerine Oturuyor' projesi Yaşanabilir ve Estetik Şehirler Sempozyumu'nda jüri özel ödülüne layık görüldü. Projeyi inceleyen Başbakan Erdoğan, Başkan Sertadım'ı tebrik etti...





PAZARDA Belediyenin 1 milyon 500 bin TL yatırımla hayata geçirdigi Andezit Tas Kesme Tesisi'nde islenen andezit tası, ulusal pazardan da büyük talep görmeye başladı. 5 bin metrekare acık, 600 metrekare kapalı alan üzerine son teknoloji ile çelik konstrüksiyonla kurulan tas ocağına 2 kilometre uzaklıkta bulunan tesiste 32 tonluk hareketli vinç ve 4,5 tonluk forklift bulunuyor. 3 tane este (sert tas kesme makinesi) 3 tane ebatlama makinesi, 1 tane yan kesme makinesi bulunan tesiste 20 tonluk ve 37 tonluk olmak üzere 2 adet ekskavatör, 28 tonluk treyler çalışırken tesisin günlük tas kesme kapasitesi 300 metrekare. 


Üzümlü Belediyesi'nin 'Taslar Yerine Oturuyor' projesi Yaşanabilir ve Estetik Şehirler Sem pozyumu'nda ödül aldı. Projeyi inceleyen Başbakan Erdoğan, Başkan Sertadım'ı tebrik etti. 


 ÜZÜMLÜ Belediyesi, AK Parti 'Yaşanabilir ve Estetik Şehirler' konulu 4. Yerel Yönetimler Sempozyumu'nda 'Taşlar Yerine Oturuyor Projesi' ile Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Üzümlü Belediyesi'nin projesini de inceleyerek Başkan Sami Sertadım 'dan bilgi aldı ve kendisini tebrik etti. Türkiye genelinde 286 projenin katıldığı yanşmada proje sahiplerini tebrik eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada, "Dereceye giren tüm projeler gerçekten de şehirlerimiz adına, şehirciliğimiz adına umut verici, heyecan verici projeler. Bu projelerin tüm belde, ilçe ve illerimize örnek teşkil etmesini gönülden temenni ediyorum" dedi. 


Şehircilik acısından cok yararlı Ödül töreni sonrasında dereceye giren projelerin maket ve fotoğraflannm sergilendiği salona geçen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Üzümlü Belediyesi'nin projesini de inceleyerek Başkan Sertadım'dan bilgi alarak tebrik etti. Programda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Hüseyin Tannverdi de Başkan Sertadım'ı tebrik ederek proje hakkında detaylı bilgi aldı. Başkan Sertadım, "AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığımız tarafından gerçekleştirilen ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlanyla gerçekleşen sempozyum bizlere şehircilik ve kentsel dönüşüm konusunda çok yararlı oldu" dedi. 


Büyük hedeflere yürüyeceğiz Genel merkezin yarışmasında Başbakan Erdoğan tarafından da incelenen 'Taşlar Yerine Oturuyor' projesinin ilçeler kategorisinde elemelerden geçerek Jüri Özel ödülüne layık görüldüğünü hatırlatan Başkan Sertadım, "Bu ilçemiz ve şehrimiz için büyük bir onur. 


Başbakanımız tarafından incelenerek ödül alan projemiz, bizleri, çalışma arkadaşlanmızı ve fabrikamızda emeği geçen işçisinden yöneticine kadar tüm ekip arkadaşlarımızı mutlu etti. İnşallah bundan sonra geliştireceğimiz, daha özel, daha özgün projelerle çok daha büyük hedeflere yürüyeceğiz. Buna inancımız tam" diye konuştu. 


KALİTESİ TESCİLLİ CİMİN ÜZÜMÜ Kendine has essiz tadıyla sofralık olarak talep gören Cimin üzümünün mayhoş bir tadı bulunuyor ve İçerisindeki seker oranı sıfıra yakın. Seker hastalarının da tüketebildiği, sağlık acısından birçok yararı bulunan Cimin üzümü 2001'de Üzümlü Belediyesinin Türk Patent Ens tltüsüne müracaatı ile tescil belgesini aldı. Cimin üzümü Avrupa'ya da İhraç ediliyor. 


ÜZÜMLÜ'DE yamaç paraşütü, rafting ve kaya tırmanışı yapmak için mükemmel bir doğal ortam mevcut. Dağların yamaçlarındaki mükemmel yamaç rüzgarları ve termikler yamaç paraşütü için avantaj sağlayarak bölgenin Türkiye ve dünya acısından önemli bir merkez haline gelmesini sağlıyor. 


BELEDİYENİN tarihi öneme sahip yeni çarşı ve meydan projesinde ilk kazma vuruldu ve yıkım çalışmaları başladı, ilk etapta 29 adet ev ve 7 dükkanın bulunduğu 14 dönümlük alanda yaklaşık 3,5 milyon TL'lik kamulaştırma yapıldı. Projede İnşaatların yapımına bu yıl başlanılması hedefleniyor. Başkan Sertadım, "ilçemizin yakaladığı gelişmeyi yönetebilecek ve bu ivmeye yakışacak vizyona ve modern şehircilik kriterlerine uygun yeni bir carsı Üzümlü için önemli ve ivedi bir gereksinim haline gelmiştir. Bu carsı Türkiye'de örnek teşkil ede bilecek çapta ve vizyonda alacaktır" dedi. 


Star Gazetesi


Geri Dön