02 / 05 / 2024

Vadistanbul ofisleri Maslak ve Levent ofislerinden daha uygun!

Vadistanbul ofisleri Maslak ve Levent ofislerinden daha uygun!

Artan ofis maliyetleri ve yeni ortaya çıkan ofis vadileri büyük şirketleri metroya yakın ama daha ucuz merkezlere taşımaya başladı. Kale, Polimeks, Evyap ve Socar'ın, merkezlerini Vadistanbul'a taşıdı..



Artan ofis maliyetleri ve yeni ortaya çıkan ofis vadileri büyük şirketleri metroya yakın ama daha ucuz merkezlere taşımaya başladı. Kale, Polimeks, Evyap ve Socar'ın, merkezlerini Maslak ve Levent'e göre ofis metrekare kira bedelleri 10 dolar daha ucuz. Seyrantepe'deki Vadistanbul'a taşımaları değişimin önemli örneğini oldu. Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve Invest İnşaat ortaklığıyla inşa edilen Vadistanbul'un arsası Evyap Holding'e ait. 


Maslak'ın devamı niteliğinde planlanan Ayazağa'da konumlandırılan Vadistanbul, Belgrad ormanlarıyla çevrili. Artan ofis maliyetleri ve yeni ortaya çıkan ofis vadileri büyük şirketleri harekete geçirdi. Savunma sanayii ve inşaat alanında faaliyet gösteren Kale, inşaat yatırımcısı Polimeks. kimya şirketi Evyap, enerji devi Socar. merkezlerini Artaş Grubu'nun büyük ortağı olduğu Ayazağa'daki inşaat projesi Vadistanbul'a taşıma karan aldı. Merkezî iş alanları olarak bilinen Maslak ve Levent'ten rol çalan Vadistanbul'da Socar'ın 75 milyon dolara 19 bin metrekare alan aldığı, bir bireysel yatırımcının da ayrıca 22 bin metrekare ofis alanı satın aldığı öğrenildi. Socar Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Kenan Yavuz, Maslak'taki ofislerini Mart 2016'da Vadistanbul'a taşımaya başlayacaklarını söyledi. GSM operatörleri ile uluslararası alanda faaliyet gösteren yatırımcılardan da ciddi talep alan Vadistanbul'un ofis. 

AVM. alışveriş caddesi ve 5 yıldızlı otelden oluşan Bulvar etabının satışa çıktığı şubattan bu yana gördüğü ilgi ile İstanbul'un en hareketli iş ve alışveriş merkezlerinden biri haline geleceği konuşuluyor. Yatay düzlemde her türlü yaşam fonksiyonlarını içinde barındıran ilk karma proje olarak öne çıkan Vadistanbul Bulvar'da ofislerin metrekaresi ortalama 4 bin dolardan alıcı buluyor. Bulvar etabının teslim tarihi Mayıs 2016 olarak planlanıyor. 


İnşaat sektörünün öncü markalarından Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve Invest İnşaat ortaklığıyla inşa edilen Vadistanbul'un 17 ayda tamamlanan 250 bin metrekarelik 'Teras' etabında yaşam başladı. Hemen teslim olarak satışa sunulan son daireler 610 bin liradan başlayan fiyatlarla alıcı bulurken, projenin üçüncü ve son etabı ise konut ve ofis alanlarından oluşacak. 


Evyap Holding'e ait arsa üzerinde konumlandırılan ve Maslak'ın devamı niteliğinde planlanan Ayazağa'da konumlandırılmış Vadistanbul, Belgrad ormanlarıyla çevrili bir alan içinde. Proje, 1 milyon 280 bin metrekarelik inşaat alanına sahip. 3 parselde toplam 424 bin metrekarelik alanda geliştirilen Vadistanbul'da; 3 bin konut bulunuyor. Satıştaki konutlar 1+1 'den 5+1 dublekse kadar değişen tipte ve 80-90 metrekare ile 305 metrekare arasında değişen büyüklükte planlandı. 96 bin 500 metrekarelik alışveriş merkezinin bulunacağı projede, 760 metre uzunluğundaki cadde üzerinde yer alan cadde mağazaları, restoranlar, 275 bin metrekare ofis alanı ile 32 bin metrekare toplam alana sahip 5 yıldızlı otel bulunacak. 


PROJEYE ÖZEL METRO 

Proje dahilinde Türkiye'nin ilk özel metrosuna ev sahipliği yapacak Vadistanbul, kendi içinde bir metropol merkezi haline gelmeyi planlıyor. Vadistanbul ortaklığı tarafından projeye özel olarak inşa edilecek olan metro, şehrin metro ağına bağlanacak. 


Zaman


Geri Dön