14 / 05 / 2024

Vakıf Bank üç yılda 100 şube açmayı hedefliyor!

Vakıf Bank üç yılda 100 şube açmayı hedefliyor!

Türkiye, yeni bankası için gün sayıyor. Vakıf Katılım Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk Oran, bu yılın sonunda 30 şubeye ulaşıp 500 çalışan istihdam etmeyi hedeflediklerini söyledi. Üç yıllık hedef ise 100 şube, 1.200 çalışan.



Vakıf Katılım'ın açılışı 26 Şubat'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleştirilecek. Vakıf Katılım Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk Oran, 15 Şubat itibarıyla Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) faaliyet iznini aldıklarını hatırlattı. Oran, Vakıf Katılımın ilk etapta merkez şube ve yaklaşık 120 çalışanla açılacağı bilgisini vererek, ancak açılış sonrası hızlı şubeleşme çalışmaları olacağını ve bu paralelde çalışan sayısında benzer şekilde artış görüleceğini belirtti. 


İLK YIL HEDEFİ 500 ÇALIŞAN 

Bu yıl sonunda 30 şubeye ve yaklaşık 500 çalışan sayısına ulaşmayı hedeflediklerini aktaran Oran, "İlk aşamada müşteri sayısı ve hedef kitlemizin örtüştüğü noktalarda şubeleşme çalışmaları yapacağız. Bu doğrultuda İstanbul, Ankara, Konya, Gaziantep, Bursa, İzmir, Adana, Antalya, Kayseri gibi iller ilk şubelerimizi açacağımız şehirler olacak. Sonrasında ise şubelerimiz hızla ülke coğrafyasının geneline yayılacak" dedi.


AĞIRLIK OVP’DEKİ SEKTÖRLERE 

Oran, KOBİ segmentinde ağırlıklı çalışmalar yürüteceklerini söyledi. Oran, şöyle devam etti: "OVP’de teşvik verilmesi öngörülen sektörlerde büyümeyi planlıyoruz.  Öncelikle imalat sanayinde üretim yapan ihracatçı firmalar hedef müşteri kitlemiz olacaktır. Müşteri memnuniyetini önceliklendiren fonksiyonel bir şubesiz dağıtım ağı üzerinden bankacılık hizmetlerimizi müşterilerimize ulaştırmayı planlıyoruz." Öztürk Oran ayrıca, 3 yıl sonunda 100 şubeye ve yaklaşık bin 200 çalışan sayısına ulaşmayı hedefledikleri bilgisini de paylaştı.


Ev sahibinin Londra olması düşündürücü

Oran, “Körfez fonları, İslamofobi nedeniyle ABD ve Avrupa'da sıkıntı çekmeye başladı. İslami finans, dünya genelinde oldukça ilgi gören ve 2 trilyon doları aşkın büyüklüğüyle göz kamaştıran bir finans modeli. Bu modelin ev sahipliğini şu an Londra yapmakta. İslami finans modelinin merkezinin Müslüman olmayan bir ülke olması düşündürücü bir durum" dedi.


Halka açılma planı bulunmuyor

ÖZTÜRK Oran, "Önümüzdeki dönemde kâr-zarar ortaklıkları projelerinde ve KOBİ'lere yönelik yeni ürünlerle müşterilerimize ulaşacağız" dedi. Hedefimiz 2018 yılında katılım bankacılığı sektöründe yüzde 10'luk bir pazar payına ulaşmak, 2023 yılında ise katılım bankacılığının lideri olmaktır. Orta ve uzun vade de halka açılmak gibi bir planımız yoktur."


805 milyon liralık ödenmiş sermaye

Oran, ortaklık yapısıyla ilgili şunları aktardı: “Tamamı Vakıflar Genel Müdürlüğü, Bayezid Han-ı Sani Vakfı, Mahmut Han-ı Evvel Bin Mustafa Han Vakfı, Mahmut Han-ı Sani Bin Abdulhamit Han-Evvel Vakfı ve Murat Paşa Bin Abdusselam Vakfı ortaklığı ile kuruldu. 805 milyon liralık ödenmiş sermayede tüm kaynak Vakıflar Genel Müdürlüğü ve bu vakıflara ait."


Akşam 


Geri Dön