Kent Haberleri

Vakıfbank'tan çok önemli açıklama. Müşterileri hemen baksın

Vakıfbank'tan ayda sadece 5 bin TL ödeyerek ev sahibi olma fırsatının detayları açıklandı. İşte banka tarafından yapılan açıklamada... Vatandaşlarla fırsatları paylaşan bankalar arasında yer alan Vakıfbank'tan da önemli bir açıklama geldi

Bankalar tarafından hazırlanan kredi paketleri ve fırsatlar vatandaşlarla paylaşılmaya devam ediliyor. Vatandaşlarla fırsatları paylaşan bankalar arasında yer alan Vakıfbank'tan da önemli bir açıklama geldi. 

Kamu bankaları arasında, her daim yapmış olduğu kampanyalarla öne çıkan Vakıfbank, bu kez de konut kredisi ile gündeme geldi. Oldukça uygun imkanlarla kredi sunmakta olan banka, pek çok kişinin ev alma işlemlerini kolaylaştıracak gibi duruyor.

Vakıfbank, 350 bin TL’ye kadar konut kredisi vereceğini duyurdu. Bankanın sunduğu avantajlar arasında geri ödeme kolaylıkları da bulunuyor. Buna göre Vakıfbank’tan 350 bin TL’lik konut kredisi çeken kişiler, aylık olarak 5 bin 500 TL ödeyerek ev sahibi olabilecekler. Böylece kişiler, kiradan bile daha ucuza fiyat ödeyerek ev sahibi olma imkanına sahip olmuş olacaklar.

Vakıfbank, kamu bankası statüsünde olduğu için özel bankalara göre daha düşük faiz oranları ile kredi verebiliyor. Bununla birlikte banka, geri ödemeler için vade sayılarını da yüksek tutuyor. 350 bin TL’lik konut kredisi çeken birisi için 120 aya kadar vade fırsatı sağlanabiliyor.

Vakıfbank’ın konut kredisi için uygulayacağı faiz oranı ise oldukça düşük görünüyor. 350 bin TL’lik kredi miktarı için %1.20 civarında faiz uygulanacak. Böylece ev sahibi olmak isteyenler 120 ay vade hakkından da faydalandıklarında, geri ödemelerini rahat bir şekilde yapabilecekler.

Vakıfbank’ın konut kredisine başvurmak oldukça kolay. Ancak bazı koşulların karşılanması gerekiyor. Öncelikle krediye başvuracak olan kişinin 18 yaşının sütünde olması gerekiyor. Bununla birlikte başvuru yapan kişinin kredi notu da değerlendirmeye alınıyor. Konut kredisi kullanacak olan kişinin kredi notunun 1.100 puan ya da bu puanın daha üstünde olması bekleniyor. Ayrıca kredi kullanacak olan kişinin, satın alacağı evin fiyatının %20’sini peşin vermesi gerekmekte.

Şartları sağlayan kişiler, kredi başvuru formunu doldurarak ve diğer gerekli belgelerle Vakıfbank’ın konut kredisine başvuru yapabilirler. Başvuruları olumlu değerlendirilen kişiler, hızlıca bu krediden faydalanarak ev sahibi olabilirler.